Koninklijke Woudenberg gaat in opdracht van gemeente Voorne aan Zee herstelwerk uitvoeren aan de aan de Natte Schietkatoenloods en het Bomvrij Hospitaal.

Deze monumentale panden staan in de vesting van Hellevoetsluis. Het herstelwerk aan beide gebouwen start na 22 augustus. Als eerste plaatst de aannemer bouwhekken en richt het bouwterrein in. Daarna start het herstelwerk. Het werk duurt ongeveer 11 maanden. De aannemer verwacht de werkzaamheden in juni 2024 af te ronden

Het herstelwerk bestaat uit het vervangen en herstellen van metselwerk en het verwijderen van de hekwerken bij de Natte Schietkatoenloods. Bij het Bomvrij Hospitaal wordt het dak vernieuwd. De herstelwerkzaamheden zijn nodig om deze monumentale panden te behouden. Als eigenaar zorgt de gemeente dat haar rijksmonumenten in stand gehouden worden. Dit gebeurt met behulp van subsidie van de Provincie Zuid-Holland.

De aannemer zorgt dat het park vlakbij de Natte Schietkatoenloods en het Bomvrij Hospitaal toegankelijk blijft voor publiek. Het park wordt weer in de oude staat terug gebracht als de werkzaamheden klaar zijn.