Best of Nature favoriete plek van inwoner

Best of Nature favoriete plek van inwoner Jacqueline van Hoey Smith

Het Voornes Duin in Rockanje, een begrip onder natuurliefhebbers. Hier vind je de meest bijzondere planten en dieren. Dit unieke duingebied is een van de redenen waarom Westvoorne samen met Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Veere is uitgeroepen tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld. In deze portrettenreeks vertellen inwoners van voormalig gemeente Westvoorne over hun favoriete plek in het natuurgebied van voormalig gemeente Westvoorne en waarom zij dit gebied zo bijzonder vinden. 

Best of Nature favoriete plek van inwoner Ad van den Berge

Het kustgebied van voormalig gemeente Westvoorne is schitterend. Niet voor niets is dit gebied, samen met Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Veere uitgeroepen tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld: Best of Nature. In deze portrettenreeks vertellen inwoners van voormalig gemeente Westvoorne wat hun favoriete plek is en waarom zij dit gebied ook in de winter zo bijzonder vinden.

 

Best of Nature favoriete plek van inwoner Peter de Jong

Twee jaar op rij viel voormalig gemeente Westvoorne met haar natuurgebieden in de prijzen. Samen met Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Veere werd voormalig gemeente Westvoorne in 2019 uitgeroepen tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld, Best of Nature. In 2020 kon het gebied daar de prijs ITB Earth Award 2020 aan toevoegen. Iets om trots op te zijn! In januari 2020, nog voor de coronacrisis, zonden we een reeks video’s uit waarin inwoners hun favoriete plek in voormalig gemeente Westvoorne lieten zien. Ook burgemeester Peter de Jong vertelde in deze videoreeks over één van zijn favoriete plekken in dit gebied. Peter de Jong woont al ruim veertien jaar in Rockanje. Sinds zijn benoeming als burgemeester van onze kustgemeente leerde hij het gebied goed kennen. Het strand kende hij al, maar het mooie Voornes Duin leerde hij pas echt goed kennen tijdens zijn trainingen.