Energiefixers helpen met energiebesparende maatregelen 

In Voorne aan Zee willen we het voor inwoners met een lager inkomen mogelijk en makkelijk maken om kleine, energiebesparende maatregelen te nemen. Met de stijgende energieprijzen is dat mooi meegenomen, want de energierekening wordt lager en het wooncomfort wordt beter.

Speciaal voor inwoners met een lager inkomen en hoge energiekosten

De gemeente zet daarom teams van energiefixers in die inwoners met een lager inkomen gaan helpen. Energiefixers zijn deskundigen die direct kleine, energiebesparende maatregelen in een woonhuis kunnen nemen. Zij weten hoe de energiebesparende producten geïnstalleerd moeten worden, zodat u als bewoner daar direct profijt van heeft. De maatregelen die de energiefixers nemen, zijn gratis. 

De gemeente Voorne aan Zee heeft het Regionaal Energie Loket gevraagd deze actie voor ons uit te voeren. Lees hieronder meer over de energiefixers in Voorne aan Zee.

Hoe vraagt u een huisbezoek van een energiefixer aan?

Ontvangt u de energietoeslag van de gemeente Voorne aan Zee? Dan ontvangt u een brief van de gemeente, waarin staat hoe u een afspraak kunt maken.  Woont u in één van de wijken Rugge (Brielle), Glacis en Vlotbrug (Hellevoetsluis) of Goudhoek (Oostvoorne)? Dan krijgt u een folder van de gemeente in uw brievenbus. Heeft u een NEE-NEE- of een NEE-JA-sticker, dan krijgt u deze folder niet automatisch. Spreek dan één van de energiefixers aan op straat. U herkent ze aan de blauwe jassen. 

Het maakt niet uit of u een eigen huis heeft of een huurwoning. Het enige wat u moet doen, is uw huis aanmelden. In de brief of folder staat hoe u dat moet doen. U kunt ook onderstaande button gebruiken om uw huis aan te melden. Na uw aanmelding ontvangt u een mailtje van de energiefixers ter bevestiging. Zij nemen daarna zo snel mogelijk contact met u op via e-mail of telefoon om een afspraak te maken. 

Afspraak maken (externe link)

Een afspraak maken kan nu alleen nog voor Brielle. Vanaf 10 mei is dit ook mogelijk voor Oostvoorne en Rockanje. In juli zijn de energiefixers in Hellevoetsluis.

Planning

Tot aan de zomervakantie zijn de energiefixers actief in een aantal wijken in Voorne aan Zee.

 • Wijken Rugge, Nieuwland en Zuurland in Brielle: maart en april.
 • Wijk Goudhoek in Oostvoorne en Rockanje: mei.
 • Wijken Glacis en Vlotbrug in Hellevoetsluis: juni.

Hoe werkt een huisbezoek van de energiefixer?

De energiefixers komen wanneer het u uitkomt bij u op bezoek en nemen gereedschap en handige producten mee. Daarna kijken ze in overleg met u welke energiebesparende maatregelen voor uw huis het beste zijn. Ze installeren bijvoorbeeld radiatorfolie, tochtstrips en/of stellen uw centrale verwarming (cv) slimmer in. Zo heeft u minder energie nodig om uw huis warm te krijgen. En zo houdt uw huis de warmte langer vast. Dat scheelt in uw portemonnee en het is ook nog eens helemaal gratis! U hoeft zelf niets te doen. Het bezoek duurt ongeveer 1,5 uur.

De energiefixers zijn in dienst van het Regionaal Energie Loket. Het Regionaal Energie Loket voert deze actie uit voor de gemeente Voorne aan Zee. Er wordt alleen informatie met de gemeente gedeeld voor het doel (energie)armoede te voorkomen.

Gratis voor u!

De energiefixers voeren verschillende klussen uit met energiebesparende producten ter waarde van maximaal €150. Deze kosten worden betaald door de gemeente Voorne aan Zee, het kost u dus niets! Ook het bezoek van de energiefixer is voor u gratis. 

Elk huis is anders, maar dit zijn de meest voorkomende maatregelen:

 • Reflecterend folie achter radiatoren.
 • Ventilatoren onder de radiator (warmte wordt sneller en beter verspreid). 
 • Tochtstrips die de kieren dichten.
 • De cv slimmer instellen.
 • Koppelstukjes en/of filters waarmee u water bespaart.
 • Aan-uit stekkerdozen en schakelaars.

Is aanmelden de moeite waard?

Ja, want de energiefixers helpen u gratis, u bespaart direct op uw energiekosten en uw wooncomfort wordt beter. U hoeft niks zelf te doen en u bepaalt zelf in overleg met de energiefixers welke maatregelen genomen worden. 

Wat krijgt u allemaal?

 • Gratis advies en producten.
 • Service door vakmensen.
 • Alles wordt u uit handen genomen.
 • Lagere energierekening.
 • Comfortabeler wonen.

Woont u in een andere wijk?

De energiefixers beginnen in de wijken Rugge (Brielle), Glacis en Vlotbrug (Hellevoetsluis) en Goudhoek (Oostvoorne). Andere wijken volgen mogelijk later. Wanneer we hier meer over weten, brengen we u graag op de hoogte. 

Heeft u vragen over de energiefixers?

Lees dan verder op www.regionaalenergieloket.nl/voorneaanzee-energiefixer (externe link)of neem dan contact op met het Regionaal Energieloket door een e-mail te sturen naar projecten@regionaalenergieloket.nl of bel naar 088 525 4110. U kunt ook bellen met de gemeente via 14 0181.