Op 15 en 16 maart 2024 organiseerde het Oranje Fonds - NLdoet. De grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! NLdoet laat zien hoe belangrijk vrijwilligers voor de samenleving zijn.

Ook het college leverde een bijdrage aan NLdoet. Burgemeester en wethouders staken op vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart op verschillende locaties binnen de gemeente hun handen uit de mouwen. Zij werden op verschillende locaties door verschillende verenigingen aan het werk gezet. Zo kluste burgemeester Peter Rehwinkel mee bij Scouting Hellevoetsluis, wethouders Igor Bal en Daan van Orselen werden aan het werk gezet bij Stichting Vrijheidsbos in Brielle, Janneke Postma stroopte haar mouwen op bij de Stichting Zeekadettenkorps en kinderboerderij De Kerkestee in Hellevoetsluis, Robert van der Kooi was bij Kinderboerderij Agathahoeve in Oostvoorne en Peter Schop en Aart-Jan Spoon werkten mee bij Stichting Hobbywerkplaats en Watersportvereniging Oosterland.

Vrijwilligerswerk

Vrijwillige inzet is onmisbaar en vormt de motor van de samenleving. Door onze vrijwilligers is de gemeente in staat om heel veel dingen te organiseren en mensen blij te maken. De gemeente vindt het belangrijk om vrijwilligers te versterken in hun rol in de samenleving en ze te erkennen voor hun waardevolle bijdrage.

Vrijwilligerswerk geeft niet alleen veel plezier maar ook voldoening als je iemand of organisatie hebt kunnen helpen. Het is ook een prima manier om op een leuke manier nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe ervaringen op te doen. Anderen helpen maakt je gezonder, vrolijker en relaxter. Ook is vrijwilligerswerk een prima manier om actief te blijven en je maatschappelijk betrokken te blijven voelen.

Meer informatie over vrijwilligerswerk? Kijk op: https://www.voorneaanzee.nl/vrijwilligerswerk