De gemeenten Hoeksche Waard, Nissewaard, Voorne aan Zee en het Shared Service Center Syntrophos tekenen vandaag de ICT-aanbesteding met SoftwareOne en Dustin. Deze partijen hebben de Europese aanbesteding van het SSC Syntrophos gewonnen. De komende 3 jaar, met 2 keer een optie van verlenging, leveren SoftwareOne en Dustin ICT soft- en hardware tegen zeer scherpe tarieven aan de gemeenten en Syntrophos. 

 

Wat levert het op? 

Syntrophos is het shared service center van de gemeenten Nissewaard en Voorne aan Zee. Bij deze aanbesteding is ook de gemeente Hoeksche Waard aangesloten. De drie gemeenten en Syntrophos werken dus samen bij de inkoop van ICT. Dit maakt dat er op diverse contracten meer inkoopvoordeel behaald kan worden. Daarnaast versterkt dit de samenwerking in de regio. Syntrophos werkt al langer met een zogeheten brokerconstructie. Hiermee wordt een eenvoudige werkwijze voor grote ICT-contracten gecreëerd. Deze werkwijze blijft dus hetzelfde, maar tegen scherpere voorwaarden. 

Wethouder Interne dienstverlening en bestuurder Syntrophos, Robert van der Kooi: 'Deze samenwerking van ons shared service center Syntrophos en de gemeente Hoeksche Waard geeft ons een sterkere positie in de markt en biedt ons een groter inkoopvoordeel bij de aankoop van ICT-middelen. Mooi dat we regionaal de handen in één slaan voor een betere uitgangspositie!'

De leveranciers

SoftwareOne helpt de gemeenten bij de inkoop van hun software- en cloudaankopen en biedt daarnaast de nodige implementatie en ondersteuning in deze trajecten. Dustin verzorgt als nieuwe leverancier de hardware voor onder andere ICT-infrastructuur en werkplekken.  De samenwerking start voor de gemeente Hoeksche Waard per direct, voor de gemeenten Nissewaard en Voorne aan Zee vanaf april 2024.

Allard Mittertreiner (directeur Syntrophos), Chris Hottentot (wethouder gemeente Nissewaard, voorzitter bestuur Syntrophos), Vincent van den Bout (directeur operations SoftwareOne), Robin Heij (wethouder gemeente Hoeksche Waard), Robert van den Kooi (wethouder gemeente Voorne aan Zee, bestuurder Syntrophos).