Oprichter World Predator Classic ontvangt Voorne aan Zee penning

Zaterdag 6 juli ontving Ross Honey, oprichter en medeorganisator van het World Predator Classic evenement, de Voorne aan Zee penning uit handen van burgemeester Peter Rehwinkel en wethouder Daan van Orselen. Dit internationale roofvis evenement vond voor de tiende keer plaats in Hellevoetsluis.

De Voorne aan Zee penning wordt toegekend aan personen die een bijzondere bijdrage leveren aan sociaal, maatschappelijk, economisch of cultureel gebied. De burgemeester en de wethouder verraste Ross Honey op Vakantiepark Cape Helius in Hellevoetsluis.

Sinds 2014 organiseert Ross Honey de World Predator Classic, een jaarlijks internationaal roofvis evenement op het Haringvliet. Ross zorgt voor verbinding en betrekt de gemeenschap bij de activiteiten van de World Predator Classic. Zo heeft hij onder andere een jeugdvisacademie georganiseerd en organiseert diverse streetfishingwedstrijden gedurende het jaar. Hij werkt ook samen met internationale universiteiten voor milieustudies en zorgt voor strikte schoonmaakacties door deelnemers.

Als president van de European Fishing Tackle and Trade Association behartigt ook de belangen van de Europese sportvis industrie in Brussel en daarmee ook het (vis)water in het Haringvliet. Burgemeester benadrukte het belang van het evenement voor Hellevoetsluis en hoopt dat de gemeente dit evenement nog jaren mag hosten.