Symbolische sleuteloverdracht huurwoningen Kolpapad en Vlielander Heinlaan 

De sociale huurwoningen aan het Kolpapad en de Vlielander Heinlaan in Rockanje zijn klaar en opgeleverd. Op donderdag 17 juni vond er een symbolische sleuteloverdracht aan de nieuwe bewoners plaats.

Warm welkom

De 20 nieuwe, duurzame huurwoningen zijn opgeleverd. De huurders ontvingen, in hun eigen huis, tuin of balkon, een warm welkom van Bronia Vermaas, directeur van Woonbedrijf Westvoorne en Hubert van Velden, Hoofd Projectleiding van Burgland Bouw BV. Wethouder Henk de Graad bracht zijn felicitaties over aan de huurders en overhandigde hen op symbolische wijze een sleutel.

Een fijne samenwerking

De sleuteloverdracht kwam tot stand vanuit een fijne samenwerking. Kinderen van groep 4 van de naastgelegen school De Zeewindemaakten deze sleutel voor hun nieuwe buren. Met hun aanwezigheid werd de sleuteloverdracht extra speciaal en feestelijk. Woonbedrijf Westvoorne was ook blij verrast met de bijdrage aan een presentje voor omwonenden en de borrelpakketjes voor de huurders, door de aannemers HeatingServices en Burgland Bouw. 

Sociale huurwoningen

Het project bestaat uit 8 eengezinswoningen en 12 boven- en benedenwoningen. In de boven- en benedenwoningen wonen nu één- en tweepersoons huishoudens. De sociale huurwoningen zijn bijzonder duurzaam. De zogeheten Nul-op-de-meter woningen zijn zelfvoorzienend in energieverbruik. Een warmtepomp, aangesloten op een bodembron en zonnepanelen, voorziet de woning van energie. De woningen zijn dan ook niet aangesloten op het gasnet.

Hoogvlietlaan-Kolpapad Rockanje

In opdracht van Woonbedrijf Westvoorne is medio 2020 begonnen met de bouw van 20 nieuwbouwwoningen aan de Hoogvlietlaan en het Kolpapad in Rockanje. Het gaat om 8 eengezinswoningen en 12 boven- en benedenwoningen, die geschikt zijn voor één- en tweepersoons huishoudens. Ze voorzien in de behoefte aan sociale huurwoningen voor verschillende doelgroepen in Westvoorne.

Energiezuining

De woningen worden bijzonder energiezuinig en niet aangesloten op het gasnet. Onder andere een warmtepomp en zonnepanelen voorzien de woningen van energie. De boven- en benedenwoningen hebben een ruim balkon of een terras en iedere woning beschikt over een eigen berging op de begane grond.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn in juni 2020 begonnen. De bouw verloopt voorspoedig. Eind 2020 werd het hoogste punt bereikt. De woningen worden medio 2021 opgeleverd en zijn dan klaar voor de verhuur.

Verhuur

Alle sociale huurwoningen van het Woonbedrijf worden verhuurd via Woonnet Rijnmond. De nieuw te bouwen woningen aan de Hoogvlietlaan en het Kolpapad zijn eind 2020 geadverteerd via Woonnet Rijnmond. De huurprijzen van deze woningen vallen binnen de sociale huursector en zijn per type verschillend. Daardoor komen er woningen beschikbaar voor huurders uit verschillende inkomensgroepen. Ook voor eenverdieners, mits hun inkomen passend is bij de huurprijs. Zoekt u in de toekomst een woning? Dan adviseren wij om u in te schrijven als woningzoekende op Woonnet Rijnmond. De werkzaamheden zijn in juni 2020 begonnen. De bouw verloopt voorspoedig. Eind 2020 werd het hoogste punt bereikt. De woningen worden medio 2021 opgeleverd en zijn dan klaar voor de verhuur.

Nul op de Meter woningen 

Alle woningen in dit project worden zogeheten Nul-op-de-meter woningen. Dat betekent dat de woningen zelfvoorzienend zijn in energieverbruik. De woningen worden niet aangesloten op het gasnet en zijn zeer duurzaam door de verschillende installaties in de woning. Toekomstige huurders krijgen instructies over hoe de woning en de installaties werken. Zo draagt het Woonbedrijf bij aan duurzaam wonen in Westvoorne en blijft voor de huurders de energierekening zeer laag bij een gemiddeld verbruik.

Type woningen

Er worden 3 verschillende type woningen gebouwd:

  • Voor jonge gezinnen: acht eengezinswoningen met 3 slaapkamers, een zolderruimte en een tuin;
  • Voor 55–plussers: zes benedenwoningen met 1 slaapkamer en een buitenterras;
  • Voor één- twee- en driepersoonshuishoudens: zes bovenwoningen met 2 slaapkamers en een ruim balkon.

Een kijkje op de bouwplaats

In opdracht van Woonbedrijf Westvoorne realiseert Burgland Bouw B.V. 20 sociale huurwoningen in de dorpskern van Rockanje. Met de bouw van deze duurzame woningen aan de Vlielander Heinlaan (Hoogvlietlaan) en het Kolpapad is halverwege 2020 gestart. De bouw verloopt voorspoedig. De verwachting is dat nieuwe bewoners begin tweede kwartaal 2021 hun woning kunnen betrekken. Een kijkje op de bouwplaats...