Mijn naam is Thea Breedveld. Ik ben sinds 2004 werkzaam bij de gemeente Voorne aan Zee (voormalig gemeente Westvoorne).

De eerste vier jaar alleen als bode in het gemeentehuis van Rockanje, maar toen er in 2008 een vacature was voor BABS heb ik gesolliciteerd. Nu doe ik dus het leuke werk als trouwambtenaar. Het is iedere keer weer een uitdaging om een leuke, mooie toespraak te maken voor een bruidspaar. Natuurlijk ben ik afhankelijk van de informatie, die ik van het aanstaande bruidspaar krijg, maar met de nodige levenservaring, creativiteit en een dosis humor komt het altijd weer goed.

Zo'n twee à drie weken voor het huwelijk maak ik een afspraak met het bruidspaar voor een gesprek. Dit gebeurt meestal bij het bruidspaar thuis, dus in een vertrouwde omgeving. Natuurlijk is niet alles wat je tijdens zo'n voorgesprek hoort geschikt om te gebruiken. In overleg bepaal je zelf wat wel en niet gezegd kan worden. Vaak kom je er al pratend achter, dat er bijzondere wensen zijn. Bijvoorbeeld een mooi gedicht voorlezen of iemand anders die tijdens de plechtigheid ook graag iets wil zeggen hiertoe de mogelijkheid geven. Dit alles is bespreekbaar. Ik zeg niet dat alles kan, maar wel veel!

Het is een feestje om elke keer weer mee te mogen werken aan het geluk van twee mensen op hun mooiste dag (mijn mooiste dag is inmiddels alweer meer dan 30 geleden en ik ben nog steeds gelukkig).