Veerdienst Haringvliet keert terug in zomermaanden 2024 en 2025

In de zomermaanden van 2024 en 2025 zal de toeristische veerverbinding "Veerdienst Haringvliet" weer varen. Het team van zeilschip Linquenda II staat klaar om recreanten en toeristen te verwelkomen voor een tochtje over het Haringvliet in de maanden juli en augustus en tijdens een aantal weekenden in september.

25 meter lang zeilend binnenvaartschip

De veerdienst verbindt de bestemmingen Hellevoetsluis, Middelharnis en Tiengemeten met elkaar en is uitgegroeid tot een populaire attractie voor fietsers en wandelaars in deze regio. Wat deze veerdienst zo bijzonder maakt, is dat je je bevindt op een 25 meter lang zeilend binnenvaartschip, een klipperaak gebouwd in 1914. Wethouder Aart Jan Spoon (Toerisme) bracht een bezoek aan de eigenaren en exploitanten van het schip, Jan en Simone Ruitenga. Hij is blij met de veerdienst; “Door de gastvrije ontvangst van de familie Ruitenga ervaar je de overtocht als een uitje op zich”.

Veerdienstinformatie

Er wordt tijdens de zomerperiode gevaren, zowel doordeweeks als in het weekend. Voor veerdienstinformatie kunt u kijken op Veerdienst Haringvliet. Voor een overtocht kan contact opgenomen worden met Simone Ruitenga via telefoonnummer 06-46440113.

Mooie bestemmingen

Het schip meert aan bij verschillende bestemmingen rondom het Haringvliet die voor fietsers en wandelaars het bezoeken waard zijn. Denk aan het pas vernieuwde bezoekerscentrum op eiland Tiengemeten, de winkels en de markt in het pittoreske Middelharnis of de vesting en de historische haven van Hellevoetsluis.

Regiodeal Zuid-Hollandse Delta

De veerdienst Haringvliet is mede mogelijk gemaakt met geld vanuit de regiodeal Zuid-Hollandse Delta. In dit project werken de gemeenten Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard, Nissewaard en Voorne aan Zee samen met het Rijk om diverse doelen te behalen, waaronder het creëren van een levendig natuur-, beleef- en recreatiegebied waar het gehele jaar verblijf en recreatie plaatsvindt. Met dit project verbinden we recreatie en toerisme rond het Haringvliet. Voor meer informatie over dit project kunt u de website van Op Voorne Putten bezoeken.