Stembureauleden en tellers gezocht

Op woensdag 22 november 2023 worden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden. Bij deze verkiezing wordt er met papier en het rode potlood gestemd. Dit houdt in dat de stemmen handmatig worden geteld.

Voor deze verkiezing is de gemeente op zoek naar enthousiaste voorzitters, (reserve-) stembureauleden en tellers. Er staan nog enkele vacatures open.

Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau. Samen met de andere leden van het stembureau zorgt u ervoor dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen. Medewerkers van een stembureau krijgen vooraf een gratis (digitale) training van de gemeente.

Werkzaamheden

Het stembureau bestaat uit een aantal leden, waarvan één lid als voorzitter fungeert. Als stembureaulid verricht u verschillende taken zoals het in ontvangst nemen van de stempas en het uitreiken van een stembiljet. Verder ziet u erop toe dat de kiezer aan de legitimatieplicht voldoet en het gehele stemproces correct verloopt. Op de stembureaus worden ’s avonds na sluitingstijd alle stemmen geteld. Bij het tellen van de stemmen worden de stembureauleden door een aantal tellers ondersteund.

Tijden

De stembureaus zijn geopend van 07.30 uur tot 21.00 uur. Voor ieder stembureau wordt een ochtend- en een middag ploeg benoemd.  De werkzaamheden van een stembureaulid voor de ochtend start op de verkiezingsdag om 07.00 uur tot 14.00 uur en van 20.45 uur tot het einde wanneer alle stemmen zijn geteld en de uitslag van het stembureau is vastgesteld. De werkzaamheden van een stembureaulid voor de middag/avond starten om 14.00 uur totdat de stemmen zijn geteld.

Voorwaarden

  • U bent 18 jaar of ouder.
  • U heeft een goede beheersing van de Nederlandse taal.
  • U kunt op een vriendelijke en correcte wijze met mensen omgaan.
  • U werkt nauwkeurig, ook als het druk op een stembureau is.
  • U bent bereid tot het volgen van de verplichte digitale training voor stembureauleden/tellers.
  • U bent in het bezit van eigen vervoer.
  • U mag niet op de kandidatenlijst van deze verkiezingen staan.

Wat bieden wij?

De presentievergoeding als stembureaulid is € 185,00 (inclusief maaltijdvergoeding).  Voor een teller is dat € 50,00. 

Als voorzitter ontvangt u de vergoeding van € 235,00 (inclusief maaltijdvergoeding); enige ervaring op het stembureau is daarbij wel een vereiste.  

Wilt u de functie van voorzitter vervullen, neemt u dan contact op met het team verkiezingen via e-mail: verkiezingen@voorneaanzee.nl 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website mijnstembureau-voorneaanzee.nl(externe link)

Heeft U vragen? Mail dan naar verkiezingen@voorneaanzee.nl

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?