Op woensdag 20 maart bracht wethouder Aart Jan Spoon (economie) een bedrijfsbezoek aan garage Van Eendenburg gevestigd aan ’t Woud in Brielle. Hij werd daar ontvangen door Edwin en Petra Vermaat-Eendenburg. Zij leidden de wethouder rond en gaven uitleg bij de verschillende onderdelen binnen hun bedrijf.

Garage Van Eendenburg is een zogenoemde vakgarage en verkoopt, repareert en restaureert auto’s van verschillende merken en richt zich hiermee op verschillende doelgroepen wat tevens de kracht is van hun garagebedrijf.

Vanaf begin gevestigd in Brielle

De vader van Petra richtte het bedrijf op dat in eerste instantie was gevestigd in een pand dat stond waar nu het (voormalige) stadskantoor van Brielle staat. Het gezin Eendenburg woonde bij het bedrijf. Ook de wijk die achter het stadskantoor is gebouwd behoorde tot het bedrijfsterrein. In 1991 is het bedrijf daar vertrokken en is nu al weer sinds jaren gevestigd op ’t Woud.
 

Oldtimers

Eén van de activiteiten van het bedrijf van Edwin en Petra is het restaureren van oldtimers en bijzondere auto’s. Een klant kan bij Van Eendenburg een zoekvraag doen voor een bepaald merk en type auto. Zij worden begeleid bij de zoektocht en de eventuele restauratie. In de showroom stonden tijdens het bezoek dan ook verschillende auto’s waaraan restauraties moesten worden gedaan waaronder diverse cabrio’s maar ook een Studebaker bestelauto.

Wethouder Aart Jan Spoon: “Ik ben verrast door de veelzijdigheid van dit garagebedrijf. Wat mij betreft onderscheiden zij zich in persoonlijke aandacht en klantgerichtheid. Mede door hun bedrijfsgeschiedenis horen zij bij Brielle.”
 

Wilt u ook een bedrijfsbezoek?

Wilt u ook dat één van de collegeleden uw bedrijf bezoekt waarbij u kennis kunt maken en eventuele plannen kunt bespreken? Neem dan contact op met het ondernemersloket via ondernemersloket@voorneaanzee.nl. Door één van de bedrijfscontactfunctionarissen zal dan met u contact worden opgenomen.