Op woensdag 20 maart is basisschool De Verwondering op het Geuzenpark in Vierpolders officieel geopend. In het bijzijn van meesters en juffen, ouders, genodigden en de directie knipte wethouder van onderwijs, Robert van der Kooi samen met de leerlingen symbolisch het lint door.

‘Basisschool De Verwondering is een mooie toevoeging aan het aanbod van basisscholen in Brielle en omstreken en dus in Voorne aan Zee. Ik ben er daarom trots op dat we dit mooie en duurzame gebouw in korte tijd hebben kunnen realiseren. Het past mooi hier op het Geuzenpark tussen de sportvelden. School en buitenschoolse opvang kunnen zo perfect gebruikmaken van hun omgeving. Een groot compliment aan de sportverenigingen op het Geuzenpark voor hun medewerking en flexibiliteit,’ geeft wethouder Robert van der Kooi aan.

Locatie het Geuzenpark

Afgelopen augustus was De Verwondering al gestart op overbruggingslocatie de Brielse Boer tussen Zwartewaal en Brielle. In februari was het gebouw op het Geuzenpark gereed en na de voorjaarsvakantie heeft de school haar intrek genomen in het nieuwe gebouw.

"Eindelijk open! De bouw zelf is in een rap tempo, binnen vier maanden, verwezenlijkt. We zijn alle betrokkenen enorm dankbaar voor het meedenken, meehelpen en mogelijk maken van de realisatie van onze school. Het eerste dat ons overviel in deze nieuwe school op de locatie van het Geuzenpark, was 'rust'. Rust vanwege de plek, het ontwerp en de inrichting van het gebouw, maar ook rust omdat we ons nu kunnen concentreren op de doorontwikkeling van onze school en haar onderwijs”, aldus Wouter Maagdenberg, initiatiefnemer en medeoprichter van De Verwondering.

Duurzame school

De accommodatie van De Verwondering op het Geuzenpark is een duurzaam gebouw. Het gebouw is modulair gebouwd en is voor meer dan tachtig procent herbruikbaar. Dat wil zeggen dat modules zijn gekoppeld en gestapeld tot een gebouw en na verloop van tijd kunnen deze herplaatst worden. 
Het gebouw is gebouwd volgens de BENG-richtlijnen (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Dat betekent dat het gebouw wordt verwarmd door warmtepompen en dat er zonnepanelen op het dak liggen.

De bouw is uitgevoerd door bouwbedrijf Jan Snel in opdracht van gemeente Voorne aan Zee.