Bedrijven en verenigingen in Hellevoetsluis maakten afgelopen jaren al gebruik van de stimuleringslening duurzaamheid. Deze regeling is nu uitgebreid, zodat alle bedrijven en verenigingen in heel Voorne aan Zee hier gebruik van kunnen maken.

Stimuleringslening

De stimuleringslening is bedoeld voor ondernemers en verenigingen die willen investeren in duurzame maatregelen, zoals zonnepanelen, isolatie, warmtepompen en groene daken of gevels. Het gaat om een laagrentende lening. De lening is minimaal € 25.000,00 en maximaal € 100.000,00. De maximale looptijd is 15 jaar. Maximaal 90% van de werkelijke kosten van duurzame maatregelen komen in aanmerking voor een lening.

Investeren tegen hele goede condities

Danny Reichardt van Ri-Jo vroeg al enkele jaren geleden de lening aan om o.a. zonnepanelen te plaatsen en het pand te isoleren: “Mede door samenwerking met de gemeente zijn we tot hele mooie plannen gekomen. Wij hebben een duurzaamheidslening af kunnen sluiten met een supergunstige rente. Dus het was heel interessant om te investeren tegen hele goede condities.”

Hulp nodig?

Bedrijven en verenigingen die hulp nodig hebben bij de aanvraag kunnen contact opnemen met de duurzaamheidscoach namens de gemeente. De duurzaamheidscoach adviseert ook over maatregelen en helpt bij aanvragen van subsidies. De gemeente biedt deze hulp kosteloos aan. Duurzaamheidscoach Stefan Romijn is bereikbaar via telefoonnummer 010-238 28 27 of e-mail s.romijn@stimular.nl

Hieronder kunt u een filmpje bekijken wat de gemeente maakt over de duurzaamheidslening, samen met Ri-Jo.