De Rotterdamse woningcorporatie Hef Wonen verkoopt 747 woningen, 2 bedrijfsruimtes en 13 parkeergarages in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal aan het gemeentelijk Woonbedrijf Voorne aan Zee, Stichting Maasdelta Groep (Spijkenisse) en Woningstichting Ressort Wonen (Rozenburg). Op 23 april 2024 tekenden de bestuurders de koopovereenkomsten. 

Focus op Rotterdam

De belangrijkste reden voor de verkoop is dat Hef Wonen zich vooral wil richten op Rotterdam. De opbrengst van de verkoop zet zij in voor het bouwen, beheren en verhuren van woonruimte met een betaalbare huurprijs in Rotterdam. Door verkoop aan andere woningcorporaties en gemeentelijk Woonbedrijf Voorne aan Zee blijven de woningen beschikbaar voor sociale verhuur. In 2021 verkocht Hef Wonen (toen nog Vestia) al 708 woningen in Brielle aan Stichting Maasdelta Groep, Woningstichting Ressort Wonen en Woonstichting De Zes Kernen.

Verdeling van de woningen

294 woningen en 11 garages gaan naar de gemeente Voorne aan Zee en worden straks beheerd door het gemeentelijk Woonbedrijf Voorne aan Zee. De gemeenteraad van Voorne aan Zee stemde 18 april in met de aankoop. 373 woningen worden overgenomen door Stichting Maasdelta Groep en 80 woningen en 2 bedrijfsruimtes door Woningstichting Ressort Wonen. Als de verschillende toezichthouders instemmen met de verkoop, is de overdracht in de zomer van 2024. De bewoners kunnen uiteraard in hun woning blijven wonen, zij krijgen alleen een nieuwe verhuurder. Ze worden persoonlijk geïnformeerd.

Betaalbare woningen, ook in de toekomst

Woonbedrijf Voorne aan Zee is een onderdeel van gemeente Voorne aan Zee. Het Woonbedrijf zet zich ook de komende jaren in voor goede en betaalbare huisvesting.