Wilt u stemmen op de Nederlandse leden van het Europees Parlement? En hebt u de nationaliteit van een ander land uit de Europese Unie? Dan mag u kiezen om in Nederland te stemmen.

Stemmen in Nederland 

Als u wilt stemmen in Nederland, moet u het formulier ‘Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland’ invullen. Met dit formulier verklaart u dat u niet in een ander land gaat stemmen. U mag namelijk maar 1 keer stemmen voor het Europees Parlement. 

De gemeente moet het formulier op zijn laatst 23 april 2024 ontvangen. 

Hoe kan u zich registeren?

Via de link Verklaring stemmen voor Europees Parlement in Nederland kunt u uw voorkeur registreren. U moet dan wel inloggen met uw Digid. 

Heeft u geen Digid, dan kunt het formulier model Y 32 downloaden(externe link) en met een kopie van uw geldige identiteitsbewijs opsturen naar: 

  • Gemeente Voorne aan Zee
  • Postbus 13
  • 3220 AA Hellevoetsluis.
  • U kunt het formulier ook afgeven bij de balie tijdens onze openingstijden.

Het formulier is in het Nederlands. U kunt ook de uitleg bij het formulier bekijken in het Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans en Pools (vertalingen-model-y-32(externe link))

Twijfelt u of u al geregistreerd bent? Of wilt u uw gegevens controleren of aanvullen? Neem dan contact op met de gemeente. Stuur uw mail naar burgerzaken@voorneaanzee.nl.

Stemmen in het land van herkomst 

Wilt u stemmen in het EU-land waar u vandaan komt? Dan hoeft u dit niet aan ons door te geven. Kijk op de website van het Europees Parlement(externe link) of u zich moet registreren in uw land.