Tour de France Femmes door Voorne aan Zee

De grootste wielerronde voor vrouwen ter wereld start voor het eerst buiten Frankrijk. Deze historische openingsetappe maakt op 12 augustus een mooie ronde over Voorne-Putten en komt door Voorne aan Zee! Via een spectaculaire route door de nieuwe Maasdeltatunnel koersen de grootste rensters van de wereld Voorne-Putten op.  

Wethouder evenementen en recreatie, Robert van der Kooi: “We zijn er trots op dat de Tour de France voor vrouwen over ons eiland en dóór Voorne aan Zee komt. We zijn het fietseiland bij uitstek, dat laten we graag aan de wereld zien. Je kunt hier prachtig fietsen en er is zoveel te zien en te beleven. Door de dorpen, langs de kust, door de duinen, de bossen, de polders… mooier dan dit wordt het natuurlijk niet!’

De route 

De eerste etappe start in Rotterdam en eindigt in Den Haag. Het is een vlakke rit van 124 kilometer. Na Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen rijdt het peloton door de nieuwe Blankenburgtunnel naar Voorne aan Zee. Na de tunnel gaat het over de N57, over de Nieuweweg in Hellevoetsluis richting Oudenhoorn, waarna koers gezet wordt naar onze buurgemeente Nissewaard. De rensters rijden op de terugweg nog heel even door onze gemeente, waarna zij door de Maasdeltatunnel via Maassluis naar het Westland rijden om vervolgens in Kijkduin te finishen. Sommige wegen zullen op 12 augustus korte tijd afgesloten zijn. Zodra hierover meer bekend is informeren wij u op deze pagina en via onze social mediakanalen.

Oproep aan ondernemers en (sport)verenigingen 

Met bijna 200 kilometer aan fietspaden kun je hier alle kanten op. Of je nu op een racefiets zit, op een mountainbike, toerfiets, e-bike of duofiets. Fietsen verveelt hier nooit! Daarom willen we in de maanden voorafgaand aan de Tour de France Femmes al laten zien, dat we het fietseiland bij uitstek zijn. 

Het zou natuurlijk mooi zijn als (wielersport)verenigingen en ondernemers ook meedoen aan de Tour de France Femmes. We nodigen u daarom van harte uit om activiteiten te organiseren in het kader van de Tour de France Femmes. Waar kunt u aan denken? Bijvoorbeeld aan een wielerlunchmenu, (water)fietstocht, spinning marathon, fietscrowdfunding, open dag wielerclub en ga zo maar door! De bedoeling is dat we alle activiteiten gaan delen op de fietskalender Voorne-Putten. Hoe precies, gaan we nog verder uitwerken.

Heeft u een leuke activiteit in het kader van de Tour de France Femmes? Laat het ons weten via tdff@voorneaanzee.nl. We denken graag met u mee!

Vragen?

Heeft u vragen over de Tour de France Femmes in Voorne aan Zee? Stuur een e-mail naar: tdff@voorneaanzee.nl. Meer informatie vindt u op de website van de Tour de France Femmes en op de website van Op Voorne-Putten.