Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. De meeste mensen zijn thuis als ze een hartstilstand krijgen. Een ambulance is niet altijd op tijd bij het slachtoffer. Dan kan een AED in de buurt van levensreddend belang zijn.

AED in 6-minuten beschikbaar

De gemeente Voorne aan Zee zet zich in voor een Hartveilige gemeente en een 6-minuten-zone. In een 6-minutenzone bieden mensen binnen 6 minuten de juiste hulp bij een hartstilstand. Voor een goed werkende 6-minutenzone zijn onder andere voldoende 24/7 beschikbare AED’s nodig. De gemeente waarborgt deze dekking. Binnenkort volgt een digitale kaart met alle gemeentelijke AED’s die 24 uur per dag beschikbaar zijn.

Deze AED’s zijn aangemeld bij HartslagNu, waardoor zij inzetbaar zijn bij een 112-melding en de dichtstbijzijnde burgerhulpverlener naar de AED wordt geleid. 

AED’s in openbare- en verenigingsgebouwen

Een groot aantal openbare en verenigingsgebouwen in Voorne aan Zee beschikt over een AED. Deze zijn niet meegenomen in de 6-minuten dekking aangezien deze veelal niet 24 uur per dag beschikbaar zijn. 

Extra informatie

Heeft u vragen betreffende AED’s

Voor vragen over AED’s bij u in de buurt, of als u zich wilt inzetten rondom AED’s kunt u contact opnemen met SBO via hartveilig@sbonu.nl

Word burgerhulpverlener

Wilt u snel hulp kunnen geven bij een hartstilstand? Door inzet van burgers zijn er minder sterfgevallen. Als burgerhulpverlener werkt u mee aan de overlevingskansen van mensen die een hartstilstand krijgen. Bij een reanimatie verleent u de eerste hulp totdat professionele hulpverlening er is.

Wilt u graag meer leren over het bedienen van de AED en reanimatie? Dan kunt u zich opgeven voor een reanimatiecursus. Vaak kan dit in samenwerking met de EHBO en SBO voor een gereduceerd tarief.

Voor meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden als burgerhulpverlener kijk op de website van Hartslagnu | Burgerhulpverlener of neemt u contact op met SBO via hartveilig@sbonu.nl

AED kopen

Wanneer u graag zelf een AED voor eigen gebruik koopt, buiten de bestaande dekking binnen Voorne aan Zee kijk dan op de website van de Hartstichting waar u op moet letten bij het kopen van een AED.

Uw AED aanmelden bij HartslagNu

Wilt u dat uw AED ingezet kan worden bij een 112-melding? Dan kunt u uw AED aanmelden bij HartslagNu.

Heeft u hulp nodig om iets te regelen of aan te vragen bij de digitale overheid? Neem dan contact op met het Informatiepunt Digitale Overheid.

Contact

Heeft u nog vragen? Stuur een e-mail naar gemeente@voorneaanzee.nl of bel met 14 0181.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?