Gemeente Voorne aan Zee biedt inwoners via de Stichting PUSH de mogelijkheid om een financiële bijdrage te krijgen voor activiteiten of verbeteringen in de buurt. Hiermee stimuleert de gemeente haar inwoners om zelf initiatieven te nemen. Als voorwaarde staan maatschappelijke meerwaarde en versterking van saamhorigheid en leefbaarheid in de buurt centraal.

Voorbeelden van buurtinitiatieven

  • Een groep bewoners organiseert een thema-avond in de buurt over een maatschappelijk thema.
  • Een groep bewoners die een grote opruim/schoonmaakactie organiseert in de buurt.
  • Een buurtvader- en moeder project opstarten om (meer) in contact te staan met de jongeren in de buurt.
  • Een groep bewoners organiseert koffie-ochtenden waar jongeren ouderen helpen met het leren omgaan met een telefoon, email en/of social media. 
  • Samen met de buurt een groenstrook of parkje opknappen.

Uw aanvraag kan dus over van alles gaan. In ieder geval moet het initiatief bijdragen aan de leefbaarheid van de straat, buurt of wijk. Ook is het belangrijk dat andere buurtbewoners dit idee ondersteunen. Door bijvoorbeeld de aanvraag namens een groep in te dienen.

Uitleenservice

In 2016 is Wijkbeheer Hellevoetsluis de uitleenservice voor bewoners gestart. U kunt daar gratis spullen lenen voor de bewonersinitiatieven. De uitleenservice biedt allerlei materialen zoals tenten, banken, verlichting, muziekinstallaties en meer! U vindt het uitleenservicepunt bij Stichting PUSH aan de Sportlaan in Hellevoetsluis.

Voor iedere activiteit die georganiseerd wordt, moet een evenementen vergunning aanvraagt worden bij de gemeente Voorne aan Zee. Dit is een vereiste als u spullen van de uitleen wil gebruiken.

Hulp nodig bij aanvragen? De opbouwwerker van PUSH kan u daarbij helpen:

Aanvragen

Wilt u een aanvraag indienen? Dat kan via onderstaande knop bij Stichting Push. Doe dit dan uiterlijk 2 weken voorafgaand aan de dag waarop de activiteit plaats vindt. 

Aanvraag indienen

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?