Met de verplaatsing van autobandenfabriek Van den Ban in Hellevoetsluis naar Kickersbloem hebben we plannen gemaakt om het bedrijventerrein en volkstuinencomplex in de Molshoek te veranderen. We willen er woningen bouwen. We noemen dit project 'De Nieuwe Vesting'.

Status: in uitvoering

Het gaat om het gebied tussen de Kanaalweg Oostzijde, Vlasakkerlaan, Dreef en Korenaar. In dit plan komen ongeveer 228 woningen. Voor dit bouwplan is op basis van het stedenbouwkundigplan van juni 2011 het bestemmingsplan Molshoek vastgesteld. Het bouwen van de woningen gebeurt in 6 bouwstromen. Met de fase 1 is gestart in 2012. In 2016 is gestart met fase 2. Fase 1 en 2 zijn klaar en opgeleverd.

Fase 3

De voorbereidingen voor fase 3 (tussen de straat Molshoek en de Koedijk) zijn gestart. Het bestemmingsplan hiervoor is al onherroepelijk vastgesteld.

Tijdens de bestemmingsprocedure voor fase 3 zijn de gemeente en de projectontwikkelaar het eens geworden over een extra ontwikkeling op deze plek. Het gaat om de panden Molshoek 12/14. Deze ontwikkeling heeft de naam “Nieuwe Vesting, fase 3c” gekregen. Voor fase 3c loopt op dit moment een ruimtelijke procedure. Het woonprogramma voor fase 3a+b+c gaat uit van maximaal 88 woningen, waarvan ongeveer 41 appartementen (fase 3a) en ongeveer 47 grondgebonden woningen (fase 3b+c).

De verkoop van fase 3a (41 appartementen) is gestart in oktober 2020. Meer informatie over het project vindt u op www.nieuwevesting.nl.