Tot € 25.000 kunt u voor een relatief lage rente een lening afsluiten bij de gemeente voor verduurzamingsmaatregelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om zonnepanelen, HR++-glas, maar ook sedumdaken en nestgelegenheden. Het volledige bedrag kan geleend worden zodat u geen rekening hoeft te houden met de btw-teruggave bij zonnepanelen of subsidies. Hiervoor hoeft u niet langs de notaris. Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt, kunt u uw aanvraag indienen bij SVn.

De looptijd voor leningen van € 2.500 tot € 7.500 is 10 jaar. Leningen van € 7.500 tot € 25.000 krijgen een looptijd van 15 jaar. Voor Verenigingen van Eigenaren is er een speciale VvE Energiebespaarlening bij het Warmtefonds SVn. Ga voor meer informatie naar: www.energiesubsidiewijzer.nl(externe link).

Hoe werkt het?

Particulieren kunnen gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).  Ga voor meer informatie naar www.rvo.nl(externe link).

Voor VvE’s is er een andere regeling: de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (SVVE).  De SVVE bestaat uit 3 onderdelen waarvoor u apart subsidie aanvraagt: energieadvies, maatregelen en het laten maken van een adviesrapport voor het aanleggen van één of meer oplaadpunten voor elektrische auto's. De regelingen voor het energieadvies en de maatregelen lopen tot en met 31 december 2027 en de subsidie voor het adviesrapport voor oplaadpunten tot en met 31 december 2023. Ga voor meer informatie naar www.rvo.nl.
 Lees meer informatie en de voorwaarden op de website van het RVO(externe link).

Woning verduurzamen

Wilt u meer weten over het verduurzamen van uw woning? De gemeente werkt hiervoor samen met de WoonWijzerWinkel, het regionale energieloket voor de gemeente. 

Kijk voor meer informatie of het uitvoeren van een gratis woningscan op www.woonwijzerwinkel.nl(externe link).  Ook kunt u zelf rondkijken in de showroom voor mogelijkheden. De WoonWijzerWinkel is gevestigd aan de Directiekade 2 in Rotterdam (Heijplaat).

De WoonWijzerWinkel organiseert regelmatig thema dagen en heeft aanbiedingen.

Voor onder andere sedumdaken kunt u bij het Waterschap Hollandse Delta (WSHD) subsidie krijgen. De subsidieregeling 2022 is sinds 1 november gesloten. In 2023 komt er een nieuwe stimuleringsregeling, deze ligt momenteel ter inzage en de verwachting is dat deze medio mei open zal worden gesteld. Particulieren kunnen met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2023 een aanvraag indienen voor een maatregel die in het jaar 2023 wordt/is uitgevoerd. Kijk hiervoor op de site van het Waterschap: www.wshd.nl. 

Zonnepanelen op daken

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?