Tot € 25.000 kunt u voor een relatief lage rente een lening afsluiten bij de gemeente voor verduurzamingsmaatregelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om zonnepanelen, HR++-glas, maar ook sedumdaken en nestgelegenheden. Het volledige bedrag kan geleend worden zodat u geen rekening hoeft te houden met de btw-teruggave bij zonnepanelen of subsidies. Hiervoor hoeft u niet langs de notaris. Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt, kunt u uw aanvraag indienen bij SVn.

De looptijd voor leningen van € 2.500 tot € 7.500 is 10 jaar. Leningen van € 15.000 tot € 25.000 krijgen een looptijd van 15 jaar. Voor Verenigingen van Eigenaren is er een speciale VvE Energiebespaarlening bij SVn. Ga voor meer informatie naar www.energiesubsidiewijzer.nl(externe link).

Hoe werkt het?

Particulieren kunnen gebruik maken van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). De subsidie geldt als u 2 of meer isolatiemaatregelen heeft uitgevoerd.

Voor VvE’s is er een andere regeling: de Subsidie energiebesparing eigen huis SEEH). De subsidie voor Verenigingen van Eigenaren loopt tot en met 31 december 2022. Wegens enorm succes sloot de SEEH voor VvE’s op 3 februari 2021. De regeling wordt doorgezet maar de heropeningsdatum is nog niet bekend. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland RVO communiceren zo snel mogelijk over het vervolg. Lees meer informatie en de voorwaarden op de website van het RVO(externe link).

Woning verduurzamen

Wilt u meer weten over het verduurzamen van uw woning? De gemeente werkt hiervoor samen met de WoonWijzerWinkel, het regionale energieloket voor de gemeente.

Bij de WoonWijzerWinkel kunt u:

  • Informatie vinden over duurzame oplossingen voor uw woning zoals isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Ook kunt u een gratis bezoek brengen aan de showroom. Ga voor meer informatie naar www.woonwijzerwinkel.nl(externe link).
  • De WoonWijzerWinkel organiseert regelmatig thema dagen en heeft aanbiedingen.
  • Advies vragen voor bijvoorbeeld een adviesgesprek of een woningopname. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Zonnepanelen op daken

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?