Voorne aan Zee wil het beste voor haar inwoners, ondernemers en bezoekers. Daarom werken we aan een gemeente waar het goed wonen, werken, ondernemen en verblijven is. Dit doen wij vanuit onze eigen organisatie, maar ook met de hulp van onze leveranciers. 

Van het leveren van zorg in de Wmo tot het onderhouden van de buitenruimte. Van het realiseren van nieuwe woonwijk tot het herstellen van bruggen. Of van het inhuren van uitzendkrachten tot ingenieurs. De diensten en producten die we zoeken, zijn zo divers als u kunt verwachten van een gemeente zoals Voorne aan Zee.

Doelmatig inkopen

Beste Prijs Kwaliteit Verhouding

De gemeente Voorne aan Zee koopt jaarlijks voor ongeveer 100 miljoen euro aan diensten, leveringen en werken. Uit het beschikbare (belasting)geld wil de gemeente zo veel mogelijk waarde halen. Om dat goed te kunnen doen wordt in de gemeentelijke organisatie veel aandacht besteed aan professioneel inkopen met daarvoor passende procedures.

Opdrachten

Voor alle aankondigingen van nationale en Europese opdrachten van de gemeente Voorne aan Zee verwijzen wij u naar Tenderned.nl. Deze website is vanuit de Aanbestedingswet verplicht. Wilt u in aanmerking komen voor een opdracht, dan betekent dit dat u een account dient aan te maken op TenderNed. De gemeente Voorne aan Zee maakt voor al haar aanbestedingen gebruik van dit digitale aanbestedingsplatform. Alle communicatie bij een aanbesteding verloopt via TenderNed. 

Ook voor onderhandse opdrachten maakt de gemeente gebruik van TenderNed. In dat geval is er sprake van een aanbesteding waarbij partijen uitgenodigd worden. De uitnodiging ontvangt u dan vanuit uw account op TenderNed. Spelregels op gebied van inkoop en aanbesteden zijn beschreven in het Inkoop- en Aanbestedingsbeleid van de gemeente Voorne aan Zee.
 

Inkoop- en aanbestedingsbeleid

Met het inkoop- en aanbestedingsbeleid wil de gemeente:

  • inkopen tegen de optimale integrale prijs/kwaliteitverhouding;
  • rechtmatig en doelmatig inkopen;
  • integere, betrouwbare, zakelijke en professionele opdrachtgever zijn;
  • administratieve lastenverlichting voor zowel ondernemers als de gemeente;
  • met de beschikbare middelen maximale waarde voor de gemeente creëren.

Inkoopvoorwaarden 

Als ondernemer of leverancier krijgt u te maken met Algemene Inkoopvoorwaarden als u zaken doet met de gemeente. Om u als ondernemer of leverancier beter van dienst te kunnen zijn, werkt de gemeente met verschillende inkoopvoorwaarden. Wanneer het gaat om leveringen of diensten, dan past de gemeente in beginsel haar eigen inkoopvoorwaarden toe. 

Voor specifieke opdrachten kan de gemeente ook andere inkoopvoorwaarden toepassen, die beter passen bij het karakter van de opdracht. Zo zijn er bijvoorbeeld alternatieve voorwaarden voor ICT-dienstverlening, werkzaamheden in de buitenruimte en voor ingenieursdiensten.

Mandaatbesluit

Opdrachten mogen alleen gegeven worden door daartoe gevolmachtigde ambtenaren. Of een opdrachtgever gevolmachtigd is, is opgenomen in het Algemeen Mandaatbesluit gemeente Voorne aan Zee. Als opdrachtnemer heeft u een eigen verantwoording om te controleren of de opdrachtgever daadwerkelijk gevolmachtigd is.

Lees het huidige mandaatbesluit(externe link)

Contact

Om het u als ondernemer makkelijk te maken, zeker als u nog onbekend bent bij de gemeente, raden wij u aan om contact op te nemen met één van onze inkoopadviseurs. U kunt bij hen terecht voor vragen over inkoop en aanbesteding, maar ook voor overige onderwerpen aangaande aanbestedingen. Bel dan gerust met het gemeentelijke telefoonnummer 14 0181 en vraag naar team inkoop.