Bruidspaar,

Kiezen, kiezen, en nog eens kiezen, dat zijn de vele leuke dingen waar jullie tijdens de voorbereidingen van jullie huwelijk mee bezig mogen zijn.
Vele zaken dus, zoals kleding, ringen, getuigen, locatie, eigenlijk teveel om op te noemen, en dan ook nog eens een trouwambtenaar kiezen voor hopelijk een van de mooiste dagen in jullie leven.
Om jullie keuze iets gemakkelijker, of misschien wel moeilijker te maken, heb ik het een en ander over mijn persoontje op papier gezet.
Mijn naam is Leo Ritmeester, ik woon in de mooie badplaats Rockanje, met mijn vrouw Nel, teckel Guus en poes Loesje.
Maatwerk, dat is de rode draad bij het uitvoeren van mijn “hobby”. 
Na in 1993 als beroep ambtenaar van de burgerlijke stand te zijn geworden in de gemeente Rozenburg, en in 2005 de overstap naar de gemeente Brielle te hebben gemaakt mag ik mij nu sinds 1 januari 2023 bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand noemen in de mooie gemeente Voorne aan Zee. 
Dus nu, na mijn arbeidzame leven, uiteindelijk van mijn beroep mijn “hobby” gemaakt, met als doel, jullie als bruidspaar te trakteren op een mooie huwelijksvoltrekking, geheel naar jullie wens, “maatwerk” dus.
Altijd met een voorgesprek bij jullie thuis of in het gemeentehuis in Hellevoetsluis.
Al pratend pen ik dan van alles op papier, van jullie eerste ontmoeting tot en met de grote dag, jullie trouwdag dus, om zo een persoonlijke speech te schrijven. Naast een aantal serieuze zaken zoals het jawoord en het tekenen van de huwelijksakte door jullie beiden en jullie getuigen, is er altijd volop plaats voor humor, want elk paar heeft in de jaren voorafgaand aan hun huwelijk vaak zoveel leuke dingen meegemaakt, dat die zeker op zo’n bijzondere dag verteld mogen worden.
Kortom ik geniet van mijn “hobby” als trouwambtenaar, altijd omringd worden door veel vrolijke mensen, op de mooiste dag van hun leven, wat wil een mens nog meer...