Plangebied Drenkeling

Het plangebied Drenkeling is grofweg het gebied tussen Korteweg, Duinrand, Zeeweg en Vleerdamsdijk. De ontwikkeling bestaat voorlopig uit twee fasen. Fase 1 (65 woningen) is al gerealiseerd, fase 2 (144 woningen) is in voorbereiding. Een eventuele fase 3 staat de komende tien tot vijftien jaar in ieder geval nog niet op de planning (locatie voetbalcomplex). Naast het plangebied Drenkeling is er een ontwikkeling op de locatie Duinrand met 37 woningen (voormalige locatie Swinshoek).

Betrokken partijen

Het project is een samenwerking met projectontwikkelaars.

  • Gemeente Voorne aan Zee (oostelijk deel)
  • Truijers Vastgoed (voormalig campingterrein)
  • Kroon & de Koning en 3P Vastgoed (westelijk deel)
  • Bam Wonen (Duinrand)

Meer informatie

Hieronder vindt u meer informatie over de stand van zaken van het stedenbouwkundig plan. De plannen zijn nog niet zo ver dat we al verhuur- of verkoopinformatie kunnen geven. In het najaar van 2025 verwachten wij de procedure voor een omgevingsplan te kunnen starten. Op deze website zal later daarover meer informatie komen. Stuur uw vragen reactie of idee naar projectleider Ellen Eijs, per e-mail: gemeente@voorneaanzee.nl.

Beschrijving stedenbouwkundig plan Drenkeling december 2024

Het gebied Drenkeling ligt tussen de Korteweg, Duinrand, Zeeweg en Vleerdamsedijk. In dit gebied zijn een sportpark, een terrein voor evenementen, parkeerplaatsen en woningen. De woningen staan aan de randen van het gebied langs straten, en in het midden van het gebied staan de woningen in hoven: Vestahof, Leyseput en Louwtjes Kaa. Deze hoven liggen in het groen. Dit is de basis voor het ontwerp van het nieuwe woongebied.

De huizen bij Duynmeer, Het Swyn en de hoven zijn de eerste stap in de ontwikkeling van landgoed De Drenkeling. Tijdens de ontwikkeling wilden we een gebied maken met een centrale vijver in het park, slingerende paden, verschillende woonbuurten en een mix van functies. Het gebied wordt vooral groen met een natuurlijke uitstraling. Het verbindt de natuurgebieden de Waal en het Voornes Duin. De vijver in het park met naastgelegen bloemenvelden wordt onderdeel van een natte verbinding. De bomenrijen en bermen in de buurten en de boomsingels bij de sportvelden zijn belangrijk voor de droge verbinding.

Voor de tweede fase van de ontwikkeling van de Drenkeling maken we woningen die nu nodig zijn. In het ontwerp hebben we gelet op de omliggende percelen en eigendommen. Woonstraten en kavelgrenzen in het nieuwe gebied volgen meestal de bestaande sloten en kavels in de noord-zuidrichting. Daarnaast gaat de ontwikkeling door met kronkelende wegen en een groen middengebied. De hoofdweg slingert door het gebied, gaat om de vijver heen en verbindt bestaande paden met elkaar.

Zo bestaat het plan van de Drenkeling uit een groen middengebied met een vijver en woonbuurten met een paar korte straten richting de Korteweg. In het groene gebied staan groepjes van gebouwen. Hier vind je de bestaande hoven, maar ook twee nieuwe gebouwen met appartementen. Een nieuwe hof ligt naast het groene midden in de nieuwe buurt. Aan de woonstraatjes staan verschillende soorten lage woningen.

Om het groene middengebied loopt de weg van Duinrand naar Korteweg. De weg heeft een trottoir en parkeerplekken aan de kant van de woningen. De straatjes in de woonwijk zijn smal en dorps. Parkeerplekken zijn op kleine parkeerterreinen, waardoor de straatjes rustig zijn en een gezellige sfeer hebben. Een paar straatjes gaan van de hoofdweg naar de Korteweg. Hierdoor gaan de meeste auto’s richting Korteweg. Fietsers en voetgangers kunnen door het groene gebied via paden sneller het dorpscentrum bereiken.

Voor de nieuwe gebouwen zijn een paar regels. De meeste gebouwen krijgen een schuin dak, behalve de twee appartementen in het groene midden. Die mogen anders zijn. Geen gebouw mag hoger zijn dan 11 meter. Dit betekent dat er maximaal drie woningen boven elkaar kunnen zijn. De gebouwen zien er verschillend uit. Er staan niet te veel dezelfde huizen naast elkaar. Soms verschillen ze in type, soms in stijl. Het is ook belangrijk dat mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dat kan bij de voordeur of in de buurt.

Verslag inloopavond december 2024

Hier vindt u het verslag van de participatiebijeenkomst die op 2 december 2024 in het gemeentehuis van Voorne aan Zee te Hellevoetsluis heeft plaatsgevonden.

Op 2 december hebben de gemeente en projectontwikkelaars Kroon & de Koning 3P Vastgoed, Truijers Vastgoed en Bam Wonen gezamenlijk ongeveer 170 personen ontvangen. Er zijn vele één op één gespreken gevoerd tijdens de participatiebijeenkomst. Tijdens deze gesprekken hebben we  veel informatie kunnen ophalen bij de aanwezigen. Niet alle vragen en antwoorden zult u letterlijk terugvinden in dit verslag. Dit verslag is een samenvatting van suggesties, vragen en antwoorden.

Momenteel is nog geen antwoord of reactie mogelijk op alle gestelde vragen en/of suggesties. De initiatiefnemers gaan met alle opgehaalde suggesties aan de slag. We willen benadrukken dat tijdens de participatiebijeenkomst geen besluiten zijn genomen. De aanwezige initiatiefnemers hebben zo volledig en eerlijk mogelijk vragen beantwoord en ideeën besproken.

We hebben veel positieve reacties gehad over de avond en de presentaties. Veel aanwezigen vonden het een waardevolle avond. Met de presentaties is aan de aanwezigen gevraagd wat zij van het plan vinden, en zij konden de verschillende projectontwikkelaars persoonlijk spreken. 

Vooral op het diverse woningaanbod en de ruime opzet van het plan zijn veel positieve reacties gekomen. Aanwezigen wilden graag meer weten over de appartementen en de grondgebonden woningen. Veel bezoekers willen graag dat er voortgang wordt geboekt in de planvorming zodat er invulling gegeven wordt aan de behoefte voor de bouw van woningen. 
Daarentegen hebben we ook bemerkt dat er bezoekers teleurgesteld zijn omdat er in vergelijking met de bestaande situatie groen en rust verloren zal gaan. Zij maken zich zorgen over de gevolgen die de nieuwe woningen hebben op hun woongenot, en de nabijgelegen natuur. Daar is begrip voor, en  wordt in de volgende paragrafen verder op ingegaan.

Vragen en ideeën van de bezoekers van de inloopavond op 2 december.

  • Kan er ook gereageerd worden op de essentie van het stedenbouwkundig plan als geheel? 
    Sommige bezoekers willen graag reageren op de (ruimtelijke en/of programmatische) opzet en essentie van het plan, en geven aan dat daar geen ruimte meer voor lijkt. De intentie van de initiatiefnemers (de gemeente en de ontwikkelaars) was inderdaad om niet alleen te praten over het gehele plan, maar ook meer in te zoomen op de deelgebieden en het plan een slag verder te brengen. Alle reacties nemen zij in behandeling. Ook de opmerkingen over het stedenbouwkundig plan als geheel, of het totale woningbouwprogramma. Echter, voor de voortgang van het project zijn er onderwerpen waar we in deze fase niet meer op terug willen komen.
  • Waarom is de locatie van deze participatieavond in Hellevoetsluis?
    De gemeente en de ontwikkelaars hebben deze keer voor het gemeentehuis gekozen omdat zij de mogelijke plekken in Rockanje niet geschikt vonden voor deze bijeenkomst. Voor de bewoners die niet in de gelegenheid waren om de participatiebijeenkomst te bezoeken is ervoor gezorgd dat de informatie ook op de website van de gemeente te vinden is. Reageren was ook telefonisch en/of per mail mogelijk. Daar is ook dankbaar gebruik van gemaakt.
  • Kunnen er (ook) op andere plekken in Rockanje woningen komen? 
    Er worden inderdaad aanvullend op het plan voor Drenkeling op andere locaties woningbouwplannen voorbereid. Er zijn meer woningen nodig dan alleen de woningen in het project Drenkeling.
  • Dit jaar werd door de gemeente besloten dat de voetbalvereniging en het evenemententerrein 10 tot 15 jaar op dezelfde plek blijven. Waar komen die woningen die daar gepland waren?
    De keuze is mede gevolg van eerdere vragen van veel inwoners om het voetbalcomplex op de huidige plek te behouden en op die plek geen woningen te bouwen. De woningen, die op de plek van het evenemententerrein waren gepland, komen te vervallen.
  • Waarom wordt afgeweken van de visie voor Drenkeling uit 2015?
    In de bedoelde visie is een beeld geschetst dat helaas onhaalbaar is geworden. In die visie werden woningen gesloopt en het voetbalcomplex verkleind. Dat willen we nu niet meer. De grote vraag naar woningen in minder dure prijsklassen is de reden dat er door de gemeente is gekozen voor een nieuwe aanpak. Het huidige plan heeft daarom meer woningen om in de (lokale) behoefte te voorzien.
  • Er zijn zorgen over het aantal woningen.
    Gemeente en ontwikkelaars hebben begrip voor deze zorgen. Het beoogde aantal woningen is sinds 2020 vanwege deze aangegeven zorgen van 257 woningen in 2022 verlaagd naar 216 en in 2024 verlaagd naar 181. Er is aandacht voor de inpassing van het woongebied in de omgeving. Het resultaat is een nieuw woongebied met een groen dorps karakter, waar behoefte aan is met veel woningen in de sociale en betaalbare categorieën. Wij denken dat er een goede balans is gevonden in het huidige plan. Maar wij zullen de komende maanden werken aan de verfijning van de wijk en de verdere inpassing in de omgeving met gedane suggesties.
  • Komen er woningen voor ouderen?
    Er is veel gevraagd naar levensloopbestendige woningen (dat zijn woningen waarin iemand kan blijven wonen, ook als diegene gebruik moet gaan maken van hulpmiddelen). Er is gevraagd naar meer woningen voor senioren, ook in een duurder segment, zowel in de vorm van appartementen als in grondgebonden woningen. Ook is door iemand opgemerkt dat ouderen graag samen wonen.Een deel van de geplande woningen kan geschikt zijn voor verschillende groepen ouderen, maar op dit moment hebben we dat nog niet bepaald. De bovenstaande aandachtspunten zullen de input zijn voor het ontwerp van het plan in de komende maanden en de afspraken tussen gemeente en ontwikkelaars.
  • Komen er woningen voor jongeren?
    Tijdens de inloopavond is herhaaldelijk de wens geuit dat jongeren uit Rockanje in hun eigen dorp een woning kunnen vinden in deze wijk. Veel aanwezigen hopen dat inwoners van Rockanje voorrang krijgen. Het streven is dat een deel van de woningen beschikbaar komt voor jongeren die een eerste stap op de woningmarkt zetten. Er worden woningen gebouwd in diverse typen en prijsklassen. Een groot deel bestaat uit sociale huurwoningen en een deel van de woningen krijgt een maximale verkoopprijs.
  • Wordt ook gedacht aan de overige voorzieningen in het dorp?
    Aandacht is gevraagd voor de voorzieningen in Rockanje. De school en kinderopvang zitten nu al vol. Het CJG verdwijnt. Zijn er voldoende huisartsen? Deze voorzieningen moeten er voldoende zijn. De gemeente werkt eraan om die voorzieningen op peil te houden, samen met de betrokken organisaties.
  • Wordt er een andere locatie voor de volkstuinen gezocht?
    Bewoners vinden het jammer dat de volkstuinen weggaan, en willen graag een nieuwe plek in Rockanje. Hierop is geantwoord dat in het plan voor Drenkeling daar nu geen plek voor is, maar de gemeente zal nagaan of er een nieuwe plek kan worden gerealiseerd. Op dit moment zijn er echter geen mogelijkheden.
  • Komt er een hondenuitlaat- en losloopgebied? 
    Dat is in het plan niet voorzien, deze vraag nemen we mee in de suggesties voor de uitwerking in de komende maanden.
  • Er zijn zorgen over de hoogte van gebouwen.
    In het omgevingsplan wordt de maximale hoogte vastgesteld. De gemeente stelt het omgevingsplan op. Een deel van de bebouwing (appartementen) krijgt een maximale hoogte van 11 meter. De andere woningen krijgen een maximale nokhoogte van 11 meter en een maximale goothoogte van 6 meter. Deze maximale hoogte is dezelfde als in fase 1 voor de eengezinswoningen. 
    Door omwonenden is gevraagd om de (goot-)hoogte van de woningen aan de rand van het plan aan te passen aan de hoogte van de omliggende woningen. De initiatiefnemers geven aan dat verlagen van de goothoogte naar de toegestane hoogte van de bestaande vrijstaande woningen bij enkele woningtypes problemen geeft. Dat kan niet overal. Bij de voorbereiding van het omgevingsplan zal worden gekeken wat de regels precies worden.
  • Hoeveel verdiepingen krijgen de appartementengebouwen?
    Er is tijdens de avond gesproken over 11 meter en over 3 bouwlagen. Dat was verwarrend. Gevraagd is of in een hoogte van 11 meter ook 4 lagen zouden kunnen. De gemeente wil de maximale hoogte vaststellen op 11 meter. Daar passen geen 4 volledige lagen in, maar afhankelijk van de bouwwijze bij een gebouw van 3 lagen (begane grond en twee verdiepingen) is er misschien ruimte voor een iets verhoogde begane grondvloer, of een (flauw aflopend) dak erboven, maar soms is voor 3 lagen echt 11 meter nodig, en daarom wordt de regel niet verlaagd. Bovendien is de toegestane hoogte voor rijwoningen ook 11 meter.
  • Een bezoeker wil graag in het midden van het plan, niet een gebouw maar het groen als kenmerkend punt in de wijk, waarbij de appartementen worden gerealiseerd op het evenemententerrein.
    Als er op de ene locatie woningen worden verwijderd, zullen de omwonenden op de andere locatie, waar nieuwe woningen worden toegevoegd, mogelijk ontevreden zijn. De functie van het evenemententerrein is voorlopig mede verbonden aan het parkeren bij het voetbalcomplex. Bij de situering van de woningen is gekeken naar de hoogte en afstanden tot de bestaande woningen. Juist het centrale gebouw staat op afstand van de bestaande bebouwing. De gemeente heeft de mogelijkheden om de appartementen anders te situeren bekeken, maar ziet vooralsnog geen beter alternatief.
  • Wordt het binnenterrein bij de appartementen openbaar?
    Door omwonenden is aangeraden om de binnenkant van het hof privé te maken om overlast te voorkomen. Dit voorstel wordt meegenomen in de uitwerking van de gebouwen.
  • Kunnen de knotwilgen blijven?
    Deze bomen zullen waarschijnlijk plaats moeten maken, maar dit wordt nog bekeken. Er wordt nagegaan of eventueel op een andere manier een groene scheiding gemaakt kan worden.
  • Kan het groen rond de Vestahof een kwaliteitsimpuls krijgen?
    De groeninrichting rondom de Vestahof valt niet binnen het plangebied, maar de vraag zal wel binnen de gemeente worden uitgezet.
  • Wat wordt de inrichting van het centrale groen?
    Het antwoord hierop laat nog even op zich wachten, want de inrichting van het groen is nog niet geheel uitgewerkt. De bedoeling is dat er een pad door het groen in het midden van de wijk komt. Een groot deel van het groen wordt, net als in fase 1, benut voor de opvang van regenwater. Het zal een glooiend gebied worden waar in natte periodes water kan blijven staan.
  • Wat is tijdens de avond opgehaald over de architectonische uitwerking?
    Tijdens de inloopavond hebben veel mensen met stickers hun voorkeuren aangegeven. Wat betreft de afwisseling zijn de meeste stickers geplakt bij het voorstel om elk buurtje een eigen karakter te geven, maar ook aan te sluiten bij de stijl van fase 1. Voorkeuren gaan naar de stijlen zoals fase 1 en jaren 30, maar ook naar bijzondere woonvormen en architectuurstijlen. Verder gaat de voorkeur naar een natuurlijke en informele uitstraling van de gebouwen en het openbaar gebied. De aangegeven voorkeuren worden door de initiatiefnemers meegenomen in het ontwerp.
  • Er zijn zorgen over de schade aan de natuur door de ontwikkeling.
    Tijdens de avond en in de later ingediende reacties is er bezorgdheid geuit over beschermde dieren, hun leefomgeving en het verlies van natuur. De initiatiefnemers zijn zich bewust van die zorg. Met de huidige woningbouwopgave zal het onvermijdelijk zijn dat er minder ruimte is voor groen en stilte. Het is echter vanzelfsprekend dat de nieuwe ontwikkeling wordt gerealiseerd binnen de regels van de wetgeving over natuurbescherming. Dat is onderzocht en mogelijk. Er blijft aandacht voor dit onderwerp.
  • Het groen in fase 1 zou bestaan uit kruiden en bloemen, maar het gras wint langzaam steeds meer terrein. 
    Daarvoor wordt aandacht gevraagd bij de beheerders van het groen. Voor het plan voor fase 2 hebben we een vergelijkbare inrichting voor ogen.
  • De waterhuishouding is een belangrijk aandachtspunt.
    Omwonenden geven aan dat goed moet worden gekeken naar de waterhuishouding. Er zijn klachten genoemd, zoals vochtproblemen in de kruipkelder terwijl er toch sprake is van een laag waterpeil in de sloten. De aangelegde wadi’s (droge greppels en diepere delen in het groen in Fase 1) werken goed, maar er blijft wel langdurig water in staan. Ook is opgemerkt dat het zoute water in de bodem effect heeft op de particuliere warmtepompen. Deze opmerkingen worden meegenomen bij de verdere uitwerkingen.
  • Wij willen de sloot achter onze woning behouden voor een vrijer gevoel (afstand tot nieuwe woningen) en afvoer van regenwater. 
    De initiatiefnemers zullen in overleg met het waterschap de bergingscapaciteit en het onderhoud van het watersysteem opnieuw beoordelen.
  • Komen er voldoende parkeerplekken voor de nieuwe woningen? En op drukke stranddagen? 
    Om parkeerdruk te voorkomen, willen bewoners dat er voldoende parkeerplaatsen worden aangelegd voor de nieuwe woningen. Daarnaast wordt aandacht gevraagd voor de auto's van de strandbezoekers. De gemeente heeft op basis van de vastgestelde ‘Nota parkeernormen gemeente Voorne aan Zee’ een parkeerberekening gemaakt. Op basis van deze berekening blijkt dat er voldaan wordt aan de parkeereis. Er is zelfs sprake van een (klein) overschot van te realiseren parkeervakken. Voor het strandverkeer vervalt met de ontwikkeling een parkeerplaats. Daarvoor wordt de totale parkeercapaciteit bekeken en indien nodig wordt geregeld dat de gemeente dit op een ander manier kan opvangen.
  • Er is gekozen voor spreiding van het verkeer over verschillende ontsluitingswegen. Dit levert volgens bewoners overal (te) veel verkeer op. 
    Een deel van de nieuwe wegen in het plan ligt langs bestaande woningen. Over verschillende delen is aangegeven dat inwoners die wegen graag zou laten vervallen. Dat geldt voor de weg tussen Korteweg 26 en 28 en de weg langs de Vestahof. Ook zijn er zorgen aangegeven over de toename van verkeer over de bestaande Vestalaan, Vleerdamsedijk en de Korteweg. Voorstellen van bewoners zijn om één goede ontsluiting te kiezen en ingrepen op de aansluitende wegen uit te voeren, zodat het verkeer goed weg kan, of eenrichtingsverkeer in te stellen.
    De gemeente begrijpt de zorgen en de wensen om wegen langs bestaande percelen te verleggen. Weghalen of verleggen is voor de één een verbetering, maar voor de ander een verslechtering. Voor alle wegen geldt, ook voor de toevoerwegen naar het centrum van Rockanje, dat de wegen de capaciteit hebben om de toename van het verkeer op te vangen.
    Naar de Korteweg komen drie ontsluitingswegen. Er is juist voor gekozen dat het verkeer zich spreidt en dat iedereen de kortste weg kan kiezen, waardoor onnodige omrijdbewegingen en daarmee onnodig verkeer wordt voorkomen.
  • Komen er maatregelen op de bestaande wegen? 
    Bewoners geven aan dat er zonder verdere maatregelen op de Korteweg overlast zal worden veroorzaakt als het verkeer toeneemt. De weg is niet goed verlicht, wordt gebruikt door wielrenners, ruiters, en er ligt alleen maar een smal voetpaadje langs. 
    In het huidige plan voor fase 2 zijn het evenemententerrein en het parkeerterrein van de voetbalvereniging niet meer opgenomen. Hierdoor blijft de huidige situatie ter plaatse gehandhaafd met een ontsluitingsweg van de wijk over het parkeerterrein. Enkele bewoners vinden dat deze situatie moet worden verbeterd, door een combinatie van herinrichting van het parkeerterrein en een goede ontsluiting van de wijk naar de Korteweg. 
    Omwonenden van de Vestalaan hebben ook aandacht gevraagd voor aansluiting van de nieuwe woonstraten waardoor koplampen woningen in zullen schijnen. Dat kan volgens hen worden voorkomen door de straten iets te verleggen of het aanbrengen van groen. Vanuit de Vestalaan is aangegeven dat de niet onderheide woningen nu al (en dus niet alleen tijdens de bouw) veel trillen door het verkeer.
    Behalve autoverkeer komen er ook meer fietsers en voetgangers. Omwonenden geven aan dat het op enkele plekken een knelpunt wordt. Dat geldt bijvoorbeeld voor de toegangsweg via de parkeerplaats bij het voetbalterrein. Het is nu ook al heel erg druk op het voetpad naar de Zeeweg. Het is de enige voetgangersverbinding direct naar het dorp en wordt veel gebruikt door schoolgaande kinderen en 's avonds door voetballertjes die naar het sportpark gaan. Er zou volgens bewoners een tweede voetgangersuitgang moeten komen.
    Deze opmerkingen over de aansluitingen op en inrichting van de omliggende wegen worden meegenomen in het vervolg van het ontwerp in de komende maanden. Daarbij wordt  aangegeven welke maatregelen nodig zijn en met betrekking tot de woningbouw worden uitgevoerd.
  • Evenemententerrein
    Het evenemententerrein wordt gebruikt voor het parkeren voor de voetbalvereniging en op zomerse dagen. Er is één jaarlijks terugkerend evenement. Aan de bezoekers van de inloopavond is gevraagd hoe het evenemententerrein ook iets voor de wijk kan betekenen.
    Enkele bezoekers geven aan dat het ene evenement ook op een weiland ergens anders gehouden kan worden. Zij vinden dat het daarom kan worden bebouwd met woningen en dat er dan minder woningen in de rest van de wijk hoeven. Anderen houden graag de huidige bestemmingen (parkeren en evenementen). Er zouden daarbij meer evenementen gehouden kunnen worden, evenementen die minder geluid produceren dan Rockanje Live.
    Andere ideeën voor het terrein zijn een meer parkachtige inrichting, speeltuin, open houden om te fietsen en voetballen, of een hondenlosloopgebied. De gemeente bekijkt of en welke ideeën kunnen worden uitgewerkt.
  • Aansluiting op drinkwater, elektriciteit en riolering
    Gevraagd is naar de aansluiting op het toch al overbelaste elektriciteitsnet. Daarbij is de verwachting dat er meer aansluitingen komen, maar ook meer elektriciteit per huishouden wordt gevraagd, ook vanwege de elektrische auto’s. Het zelfde is ook gevraagd over de capaciteit voor de aansluiting op het drinkwaternet, en het riool.
    Voor zover nu bekend zijn er geen problemen te verwachten met de aansluiting van de woningen op deze netwerken. Er zal de komende tijd een uitwerking komen en er zullen afspraken gemaakt worden met de leverende bedrijven. De zorg van de omwonenden nemen we daarbij mee.
  • Vragen over de bouwperiode.
    Gevraagd wordt naar de overlast tijdens de bouw. Bestaande woningen zijn niet geheid, wat gebeurt er als er schade aan de huidige huizen ontstaat door onder andere trillingen? 
    Bouw en het transport zorgen voor tijdelijke overlast. Dat zal zoveel mogelijk worden beperkt. Er zal door de bouwers rekening gehouden worden met de omgeving en de omwonenden. Schade wordt zoveel mogelijk voorkomen en als er toch schade ontstaat, zal dit via de verzekeringsmaatschappij worden opgelost. Er wordt onder andere gestuurd door een specifieke bouwroute aan te wijzen. Hoe we verder de kans op schade voorkomen, zal later voorafgaand aan de bouw worden toegelicht.
  • Wanneer start de bouw en hoe lang duurt het?
    Er zijn ook vragen gesteld over wanneer de bouw start en hoe lang het duurt. Dat is nog niet bekend en mede afhankelijk van het verloop van de omgevingsplan procedure. De bouwkundige realisatie vindt naar verwachting gefaseerd plaats.
  • Het vervolg.
    Met de input van de participatiebijeenkomst wordt gekeken naar de verschillende belangen en welke mogelijke aanpassingen dit tot gevolg zou hebben voor de verdere ontwikkeling van het plan. 
    Het college van burgemeester en wethouders wil graag in 2025 (een datum is nog niet bekend) besluiten over het plan en een omgevingsplan in procedure brengen. Tijdens de ter visielegging van het omgevingsplan is het mogelijk om zienswijzen in te dienen. Die worden door de gemeenteraad meegenomen bij de besluitvorming over vaststelling van het omgevingsplan.