Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) heft en int de lokale belastingen voor de gemeente Voorne aan Zee. SVHW bepaalt elk jaar de waarde van uw huis, gebouw, perceel of grond. Dit wordt de ‘waardering onroerende zaken (WOZ)’ genoemd. Wij gebruiken deze waarde om te bepalen hoeveel onroerendezaakbelasting (OZB) u moet betalen.

Bezoek de website van de SVHW voor informatie over de WOZ(externe link)

Brief van SVHW

De WOZ-waarde staat in de brief (aanslag) die u elk jaar in februari of maart van SVHW ontvangt. De WOZ-waarde bepaalt hoe hoog de onroerendezaakbelasting (OZB) van de gemeente is. Ook het waterschap en de landelijke Belastingdienst gebruiken de WOZ-waarde voor hun belastingen en heffingen. Heeft u een koopwoning? Dan heeft u de WOZ-waarde nodig voor uw aangifte inkomstenbelasting.

Bezwaar maken

Kijk voor meer informatie over de WOZ-waarde op svhw.nl(externe link). Twijfelt u of de WOZ-waarde klopt? Dan kunt u bezwaar indienen bij het SVHW(externe link). Dat doet u eenvoudig zelf.

Let op: het kan even duren, voordat u een uitspraak op uw bezwaar krijgt. SVHW heeft tot het einde van het jaar de tijd om deze uitspraak te geven. Dit is wettelijk zo geregeld, om SVHW tijd te geven om het grote aantal WOZ-bezwaren af te kunnen handelen.

Heeft u hulp nodig om iets te regelen of aan te vragen bij de digitale overheid? Neem dan contact op met het Informatiepunt Digitale Overheid.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?