Hallo aanstaand Bruidspaar,

Nu jullie besloten hebben te gaan trouwen, mag je een heleboel dingen regelen. De keuze van een trouwambtenaar hoort daarbij.

Daarom wil ik graag iets over mijzelf vertellen, zodat jullie een beeld kunnen krijgen van een ceremonie die door mij wordt geleid. Mijn naam is Alfons van Leussen. Al enkele jaartjes trouwambtenaar in Rotterdam en Schiedam en sinds kort ook in het mooie Voorne aan Zee. Ik ben er achter gekomen dat elke huwelijksceremonie uniek is. Dat komt doordat elk bruidspaar anders is.

In het voorgesprek, meestal bij de mensen thuis, bespreken we de vaste onderdelen van de ceremonie. Staand geef je elkaar de rechterhand en is je antwoord op mijn vraag, JA.
Waarop zeg ik eigenlijk ja, kreeg ik in een voorgesprek terug. Simpel gezegd dat je alle plichten zal vervullen die door de wet aan de huwelijkse staat zijn verbonden, maar je zegt natuurlijk ja tegen je partner. Op dat moment je vriend of je vriendin. Het toverwoord is natuurlijk LIEFDE. Jullie verklaren elkaar de liefde ten overstaande van de hele samenleving en dat mag gevierd worden.

De ceremonie is bij mij een feestje, waarbij zeker gelachen mag worden en misschien een traantje zal worden weggepinkt. Rituelen, ringen of je eigen trouwgelofte voorlezen. “binnen de perken, zijn de mogelijkheden onbeperkt”.

Door het voorgesprek neem ik een kijkje in het leven van twee mensen, hoe hebben ze elkaar leren kennen, waar hebben ze mooie herinneringen aan en waar gaat de huwelijksreis naar toe? Aan de hand van deze persoonlijke verhalen ga ik een passende toespraak schrijven.

Zolang jullie van elkaar houden, wil ik jullie graag in de echt verbinden. Ik maak daarbij geen verschil tussen sekse of afkomst. Ik kijk uit naar onze eerste ontmoeting en zal er alles aan doen om van jullie dag een feestdag te maken!