Jaar na jaar valt de kustlijn van voormalig gemeente Westvoorne en Goeree-Overflakkee in de prijzen; nationaal, Europees en zelfs wereldwijd. Op de ITB Beurs in Berlijn werd het Nederlandse zuid-westelijke deltagebied dit jaar uitgeroepen tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld, waarmee het Lake Tahoe in de VS en San Isla in Ecuador achter zich liet. De kust is schitterend, maar dat diezelfde kust tot de uniekste streken ter wereld behoort, dat is niet zo bekend. Waarom is deze kust eigenlijk zo bijzonder?

In een korte documentaireserie van vier afleveringen bieden we zicht op datgene wat het strandgebied van voormalig gemeente Westvoorne en Goeree-Overflakkee zo uniek, mooi en duurzaam maakt. Regisseur Dirk Beers trekt langs de kust, van noord naar zuid, van de kust van voormalig gemeente Westvoorne tot het uiterste puntje van Goeree-Overflakkee. Tijdens de reis ontmoeten we boswachters, ondernemers, gidsen en inwoners die hun verhaal vertellen. Zo ontrafelen we het geheim van de beste duurzame natuurbestemming ter wereld.

De serie is in opdracht van voormalig gemeente Westvoorne en gemeente Goeree Overflakkee gemaakt en uitgezonden bij TV Rijnmond en rijnmond.nl(externe link). Hieronder zijn alle afleveringen terug te zien.

Luister hier het Radio Rijnmond item met wethouder Marja Roza en Tea Both over de serie terug.(externe link)

Aflevering 1

In de eerste aflevering komt onder anderen Jan van Marion aan het woord, die als inwoner zijn hart aan het gebied verloren heeft. Hij vertelt over zijn energieneutrale restaurant, dat uitkijkt op de prachtige Slikken van Voorne, grenzend aan de Duinen van Oostvoorne. "Het is het mooiste uitzicht dat je kunt hebben", zegt de ondernemer. In de vierdelige serie Best of Nature laat regisseur Dirk Beers zien waarom deze kust tot de meest unieke streken ter wereld behoort.

Aflevering 2

In de tweede aflevering van Best of Nature zijn we in Voornes Duin. Boswachter Ted Sluijter van Natuurmonumenten laat ons een bijzondere kolonie Lepelaars bij het Quackjeswater in Rockanje zien. Ook ontmoeten we Hansje Brouwer, de directeur van het Badhotel in Rockanje. Ze heeft haar hart niet alleen verpand aan de horeca, maar ook aan de kust, waar ze met haar partner Ad van den Berge vaak te vinden is, omgeven door rust en prachtige natuur.

Aflevering 3

Na twee afleveringen van de serie Best of Nature in voormalig gemeente Westvoorne bezoekt regisseur Dirk Beers in de derde aflevering het kustgebied van Goeree-Overflakkee waarin we de unieke natuur van de Kwade Hoek te zien krijgen en het vogeluitkijkpunt Tij. Kijken dus!

Aflevering 4

Deze laatste aflevering van de serie Best of Nature gaat over het kustgebied van Goeree-Overflakkee waarin we de schoonheid, rust en de liefde voor de Slikken van Flakkee te zien krijgen, en er is hoog bezoek op de Hellegatsplaten!