Wanneer u niet werkt, heeft u sneller kans om in sociaal isolement te raken. Om dit te voorkomen, kunt u vrijwilligerswerk gaan doen. U levert dan toch een bijdrage aan de maatschappij. vrijwilligerswerk vergroot bovendien de kans op het vinden van betaald werk.

Wat moet ik doen?

Krijgt u een bijstandsuitkering en wilt u vrijwilligerswerk doen? Dan moet u vooraf toestemming vragen aan de gemeente. Bel hiervoor met 14 0181. Uw vrijwilligerswerk mag een betaalde baan niet in de weg staan.

Heeft u toestemming gekregen? Dan kunt u zelf op zoek gaan naar vrijwilligerswerk. Wanneer u vrijwilligerswerk heeft gevonden, neemt u contact op met uw contactpersoon van de gemeente.
Hij of zij zorgt er dan voor dat het vrijwilligerswerk onderdeel wordt van uw trajectplan. 

Vrijwilligerswerk vinden?

  • U kunt terecht bij uw gemeente, het UWV of de Vrijwilligerscentrale. Zij kennen instellingen waar u goedgekeurd vrijwilligerswerk kunt verrichten. Ook hebben zij een vacaturebestand met goedgekeurde werkplekken.
  • U kunt ook zelf op zoek gaan. Op de website fijnjetezien.nl vindt u een soort marktplaats voor vrijwilligerswerk. Heeft u vrijwilligerswerk gevonden? Neemt dan contact op met uw contactpersoon van de gemeente.
  • Vrijwilligerswerk kan een onderdeel zijn van een trajectplan.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?