Twee Getuigen

Het nieuwbouwproject Twee Getuigen is gelegen aan weerszijden van de Rik in Brielle. Het project bestaat uit twee plandelen. Eén plandeel is gelegen naast de Bedevaartskerk, een momenteel met bomen omsloten grasveld, en het andere (grotere) plandeel is gelegen op de locatie ter hoogte van  het voormalig café Twee Getuigen.

Het nieuwbouwplan krijgt een groen karakter, er blijven veel bomen behouden en er worden nieuwe bomen aangeplant, er is ruimte voor water en de woningen worden energieneutraal uitgevoerd. De woningen krijgen een warmtepomp en zonnepanelen. 

Er is in dit plan plek voor 27 huurwoningen 9 vrije sector huurwoningen en 18 sociale huurwoningen en 57 koopwoningen (eengezinswoningen, eengezinswoningen XL, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen).

Sfeerimpressie bouwplan Twee Getuigen in Brielle

Historische plek

Het bouwplan komt op een historische locatie te liggen, mede daarom wordt er in de inrichting van het plan rekening gehouden met de verschillende historische waarden. Er komt bijvoorbeeld een Kloostertuin, op de voormalige locatie van het Sint Andriesklooster. Naast de Bedevaartskerk is een andere archeologische vindplaats gelegen. Hier stond voorheen de parochiekerk van Rugge met daarachter het Klooster van Regulieren. Deze plek wordt gekenmerkt door een verhoogde parkeerplaats.

Informatie over ontwikkeling en verkoop

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en verkoopinformatie? Op de website van het project Twee Getuigen kunt u meer lezen en u inschrijven voor de nieuwsbrief.

Stand van Zaken

Op 29 september 2023 is de anterieure overeenkomst (afspraken over de ontwikkeling) en koopovereenkomst getekend tussen de gemeente Voorne aan Zee en ABB Bouwgroep, voor de ontwikkeling van het nieuwbouwproject Twee Getuigen in Brielle.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan Twee Getuigen is definitief. U kunt het bestemmingsplan lezen via Ruimtelijke plannen met het plannummer NL.IMRO.0501.TweeGetuigenKloost-0121