Bent u ondernemer? Dan kunt gebruik maken van de gratis 'Cyberweerbaarheidsscan'. Hiermee kunt u de digitale weerbaarheid van uw bedrijf vergroten. De scan geeft inzicht in de risico's die uw bedrijf loopt. Ook krijgt u concrete tips over hoe u cybercrime tegen kunt gaan.

Wat is cybercrime?

Cybercrime is een vorm van digitale criminaliteit. Cybercriminelen breken in op bijvoorbeeld computers, telefoons of het netwerk van een organisatie. Zij stelen digitale gegevens of plegen fraude.

Cybercriminaliteit kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Onderzoek laat zien dat twee op de vijf ondernemers te maken krijgen met cybercriminaliteit.

Wat moet ik doen?

Vul de Basisscan Cyberweerbaarheid(externe link) in. Aan de hand van 25 stellingen komt u erachter hoe uw onderneming scoort op de 5 basisprincipes van veilig digitaal ondernemen, opgesteld door het Digital Trust Center (onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat).

Na het invullen van de scan ontvangt u een rapport. Let op! Het rapport geeft een indicatie geeft van de huidige cyberweerbaarheid van uw onderneming. Het biedt géén garantie dat uw onderneming digitaal veilig is.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?