Stijgt uw energierekening en weet u niet waarom? Of bent u benieuwd naar subsidiemogelijkheden om uw woning te isoleren? Schakel dan de hulp in van een energiecoach!  Een energiecoach is (vaak) een mede-inwoner van Voorne aan Zee die u deskundig advies kan geven over energie besparen. Maak dus gerust een afspraak, de coaches staan klaar om u te helpen met energie besparen. Let op! Het is momenteel erg druk met aanvragen. Energiecoaches zijn vrijwilligers en niet altijd beschikbaar. Het kan dus even duren voordat u een afspraak kan maken. Wilt u snel geholpen worden, dan kunt u ook contact opnemen met de WoonWijzerWinkel(externe link), ons gemeentelijk energieloket.

Afspraak maken energiegesprek(externe link)

In Voorne aan Zee zijn energiecoaches deskundige vrijwilligers die mede-inwoners informeren over energie-besparing. 

We stellen graag de energiecoaches van Voorne aan Zee aan u voor.

Henry Heezen

Henry Heezen is energiecoach in Rockanje, Brielle, Tinte en Oostvoorne. 

Specialisatie: zonnepanelen, woningisolatie, (hybride) warmtepompen.

Mijn naam is Henry Heezen en sinds 2017 gepensioneerd. Daarvoor was ik energie- en milieutechnoloog bij een groot petrochemisch bedrijf. Ik hield mij bezig met energie- en emissiemonitoring . Ook optimalisaties in dagelijkse bedrijfsvoering en grote projecten die tot grote energie, CO2 en NOx besparingen hebben geleid.

De afgelopen 10 jaar ben ik ook thuis steeds meer op mijn energieverbruik gaan letten. Gloeilampen vervangen door spaarlampen of ledlampen. Lampen uit in ruimten waar je niet bent. Interactieve tvbox op eco-stand en zoveel mogelijk gebruik maken van opwarming door de zon.

In 2018 ben ik van een rijtjeshuis in Rockanje naar een vrijstaande woning in Oostvoorne verhuisd. De energierekening van de vorige bewoners was enorm! Dat was voor mij de trigger om het energieverbruik met minimaal 50% te verlagen. Het huis had bij de koop al HR++ glas in alle ramen. Verder was het standaard geïsoleerd volgens de bouwnormen van 1981. Nu is het huis ook voorzien van vloerisolatie  en extra spouwmuurisolatie en zijn er 12 zonnepanelen en een warmtepomp geplaatst. De warmtepomp werkt samen met de bestaande cv ketel. Alle extra voorzieningen zijn met subsidie of btw teruggave aangeschaft.Het streven om het energieverbruik met 50% te verlagen heb ik inmiddels ruimschoots gehaald!

Toen ik eind 2020 zag dat de gemeente Westvoorne energiecoaches ging werven en opleiden, heb ik mijzelf aangemeld. Want het lijkt me leuk om de opgedane kennis en mijn eigen ervaringen met anderen te delen.

In de onderstaande video stelt de energiecoach zich graag aan je voor. 

John van Lit

John van Lit is energiecoach in geheel Voorne aan Zee. Hij voert geen warmtescans uit. 

Specialisatie: alle technische zaken die bij het verduurzamen van een woning komen kijken

Tijdens mijn werkzame leven had ik al belangstelling voor het besparen van energie. Toen ik in de jaren tachtig van de vorige eeuw werd uitgenodigd door de Europese Unie om mee te doen aan een competitie om een huis te ontwerpen met een zeer laag energiegebruik sprak mij dat zeer aan.

Ik heb toen samen met anderen een huis ontworpen op basis van Trombe wanden (passieve zonne collectors) en daarmee subsidie ontvangen om in Hillegom een proefproject te starten.

Nu woon ik sinds kort in Oostvoorne in een all-electric-huis met een warmtepomp en 14 zonnepanelen. In januari plaatsten we er nog 4 zonnepanelen bij om op 0 op de meter uit te komen.

Toen ik van de mogelijkheid hoorde om energiecoach te worden, heb ik mezelf aangemeld. Ik wil graag mijn ervaringen delen met mede-inwoners van Westvoorne om te helpen met ideeën die tot een lager energieverbruik zouden kunnen leiden.

In de onderstaande video stelt de energiecoach zich graag aan je voor. 

Stef Wiersma

Stef Wiersma is energiecoach in Hellevoetsluis, Rockanje, Tinte en Oostvoorne. Hij voert geen warmtescans aan.

Specialisatie: beschikbaar voor alle vragen

Ik ben gepensioneerde scheepswerktuigkundige uit de sleepvaart en baggerwereld en dus altijd al geïnteresseerd geweest in techniek.

Vooral voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen, ben ik zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan voor een beter milieu en de energietransitie. Daar ben ik met ons huis al volop mee bezig. Ik heb voor en achter zonnepanelen geplaatst, een zonneboiler aangeschaft, vloer- en wandisolatie aangebracht, een warmtepomp, ventilatoren onder de radiatoren aangebracht, led-verlichting, regentonnen neergezet, een hybride-auto gekocht.  En ik probeer zoveel mogelijk verspilling en vervuiling te voorkomen.

Door alle aanpassingen is ons energiegebruik al aardig gedaald waardoor dus ook de energierekening omlaag is gebracht. Al deze aanpassingen zou ik verder willen uitdragen. Daarom heb ik mij opgegeven om als energiecoach aan de slag te gaan.

In de onderstaande video stelt de energiecoach zich graag aan je voor. 

Tony Hage

Tony Hage is energiecoach in geheel Voorne aan Zee. Hij voert warmtescans uit.

Specialisatie: besparen op energie door gedragsverandering, warmtebeeldcamera

Al heel lang ben ik bezig met het besparen van energie, omdat ik een groot liefhebber ben van de natuur. Wanneer de temperaturen boven de dertig graden komen dan zie ik hoe zwaar de natuur het heeft. Bijvoorbeeld vorig jaar toen de temperatuur een week lang boven de dertig graden kwam. Dan word ik nog meer gemotiveerd om te stoppen met CO2 uit te stoten.

Ik woon in Rockanje, in een woning uit 1932. 
De woning is redelijk geïsoleerd. Bij de verbouwing hebben we het dak geïsoleerd en alle ramen van dubbel glas voorzien. Nu denken we er over om de spouwmuur te vullen met isolatie. Maar er leven vleermuizen in de spouwmuren, dus daar moeten we nog even mee wachten. Waar we elke dag in de winter spijt van hebben, is dat we de ruimte onder de vloer niet hebben vol gestort met schelpen, een gemiste kans.
 
Ook kleine besparingen heeft mijn aandacht, zoals korter douchen. Regelmatig hoor ik tijdens het douchen “Schat hier is je handdoek”. De thermostaat hebben we een graadje lager staan. “Goed  voor het bruine vet”. Om deze reden ben ik als energiecoach gemotiveerd u bij te staan bij uw streven om bewuster om te gaan met energie.

Rob Bik

Rob Bik is energiecoach in geheel Voorne aan Zee. Hij voert warmtescans uit.

Specialisatie: warmtebeeldcamera, met eigen inzet je energierekening verlagen 

Ik woon in Oostvoorne en ben vol enthousiasme gestart als energiecoach in Westvoorne. Graag kijk ik met u mee of het mogelijk is om het energieverbruik te verlagen. Toen ik de training tot energiecoach volgde waren er zeker zaken waarvan ik niet wist dat ze zoveel energie kosten.

Iedere energiecoach heeft zijn/haar eigen specialisatie, waarbij we elkaar kunnen aanvullen. Met name het stukje bewustwording vind ik zeer intrigerend. Begrijpt u uw energierekening? Wat voor tips en tricks zijn er om energieverbruik te verminderen? Waar tocht het en wat kunt u daaraan doen? Heeft u overal ledverlichting? Heeft u die tweede koelkast in de schuur nu echt wel nodig? En koken, hoe doet u dit zo energie zuinig mogelijk? Kortom u kunt zonder veel geld uit te geven toch heel veel doen.

Wilt u graag advies hierover? Vraag dan een energiegesprek met mij aan.

In de onderstaande video stelt de energiecoach zich graag aan je voor. 

Izaäk Klok

Izaäk Klok is energiecoach in Rockanje, Tinte en Oostvoorne. Hij voert geen warmtescans uit.

Specialisatie: zonne-energie

Naast mijn vrijwilligerswerk als energiecoach, ben ik werkzaam als stuurman. Ook in dit vak wordt zo zuinig mogelijk met grondstoffen gewerkt en zo ben ik ook opgevoed. Mijn ouders vonden dit belangrijk en hadden dat weer van hun ouders mee gekregen. Ik wil deze gedachte ook uitdragen en meegeven aan de volgende generatie.

Mijn woning had als één van de eerste een zonneboiler in Nederland (1990) en die werkt nog steeds. We hebben ook zonnepanelen om het elektriciteitsgebruik te compenseren en het huis is voorzien van goed dubbel glas. Regenwater wordt opgevangen en gebruikt om de wasmachine te voeden en de wc door te spoelen.

Mijn motto is “Wij zijn rentmeesters van onze eigendommen en deze aarde. Daarom is het voor mij van belang om zorgvuldig om te gaan met de grondstoffen, materialen en producten. Het is aan ons om deze planeet door te geven aan de jeugd!"

Graag help ik u ook hierbij! Vraag vandaag nog een gratis energiegesprek met mij aan.

In de onderstaande video stelt de energiecoach zich graag aan je voor. 

Wat doet de energiecoach?

Tijdens het gesprek gaat de coach samen met u naar uw energierekening kijken: wat staat er eigenlijk en welke stukjes zijn interessant? Vervolgens geeft de energiecoach aan de hand van een vragenlijst allerlei praktische tips voor kleine maatregelen die helpen uw energieverbruik terug te dringen. De coach geeft daarbij telkens een indicatie van hoeveel euro bepaalde tips u kunnen schelen op jaarbasis.

Tenslotte kan de coach u adviseren over energiebesparende maatregelen aan uw woning die zinvol zouden kunnen zijn. Ook geeft de coach aan welke financieringsmaatregelen daarvoor beschikbaar zijn. Het resultaat is dat u wegwijs bent gemaakt in de wereld van energiebesparing en zelf kunt kiezen hoe u energiebesparing in uw woning gaat aanpakken.

Afspraak maken

Onze energiecoaches zijn deskundige vrijwilligers die inwoners informeren over energiebesparing in een één-op-één gesprek. Alle energiecoaches hebben een training gevolgd via de gemeente en kunnen u wegwijs maken in allerlei energiegerelateerde vraagstukken. 

Woont u in Voorne aan Zee? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak voor een energiegesprek met één van onze coaches. Let op! Per energiecoach staat in welke plaatsen binnen Voorne aan Zee hij adviseert. Niet alle energiecoaches adviseren in alle kernen.

Er komen momenteel veel aanvragen binnen bij de gemeente voor een warmtescan. Het kan dus iets langer duren voor u aan de beurt bent. U kunt hiervoor ook contact opnemen met de WoonWijzerWinkel(externe link), ons gemeentelijk energieloket.

Afspraak maken energiegesprek(externe link)