De gemeente Voorne aan Zee heeft in 2018 het inwonersplatform ‘Fijn je te zien!’ opgezet. Fijnjetezien.nl is online en offline de plek waar inwoners elkaar kunnen vinden en ontmoeten. Het is een verzamelplek voor leuke buurtberichten/activiteiten, hulpvragen en vrijwilligersvacatures. Ook het lokale welzijnsaanbod van organisaties zoals Stichting PUSH, SBO en Stichting Welzijn Ouderen staan op de website vermeld. Meer informatie leest u op website van Fijn je te zien.

Het doel

Tijdens gesprekken met dorps- en stadsgenoten kwam het thema zichtbaarheid steeds naar boven. Zichtbaarheid van alles wat Voorne aan Zee te bieden heeft, maar ook de zichtbaarheid van tradities.

Voor mensen die nieuw in onze gemeente zijn komen wonen, is het handig om te weten wat de activiteiten en gewoontes in jouw dorp, wijk of straat zijn. Bijvoorbeeld of er een loopgroepje of yoga in de buurt is, of dat er elk jaar een garageverkoop in jouw straat wordt georganiseerd of dat er een buurtbarbecue plaatsvindt. Doordat dingen zichtbaar zijn, kan iedereen die dat wil óók meedoen.Je kunt deze informatie en activiteiten zelf op de website van 'Fijnjetezien' delen, zodat iedereen die dat wil, kan aansluiten.

Fijnjetezien.nl

Op Fijnjetezien.nl vind je deze onderwerpen:

  • Agenda - Hier vind je een verzameling van activiteiten die gebeuren in de buurt.
  • Elkaar helpen - Hier vind je een overzicht van hulpvragen/ hulpaanbod van inwoners of vrijwilligersorganisaties. Op deze plek kun je op zoek naar geschikt vrijwilligerswerk of jouw vrijwillige inzet aanbieden. Je kunt hier ook een maatje zoeken of een oproep plaatsen om in contact te komen met een ander.
  • Welzijnswijzer - Hier vind je organisaties, verenigingen en initiatieven die maatschappelijke hulp en ondersteuning bieden aan inwoners. Bijvoorbeeld over zorg, voeding, leren en bewegen.
  • Academie - De academie is de plek waar je het aanbod trainingen, cursussen en workshops kunt vinden. Deze trainingen zijn vaak gratis te volgen voor inwoners die zich vrijwillig inzetten voor een ander.

Meer informatie nodig?

Naast de website is er ook offline de mogelijkheid om vragen te stellen en kunnen inwoners terecht bij een van de informatiebalies van Fijnjetezien in de buurt. Of stel je vraag telefonisch via het nummer 0181-820090 of per mail naar info@fijnjetezien.nl