Wilt u weten wat het raadswerk inhoudt? Meld u dan aan als Gast van de Raad. De gemeenteraad vindt het belangrijk om in contact te komen met inwoners van de gemeente Voorne aan Zee. De raad vindt het leuk om u een kijkje te laten nemen achter de schermen bij de raad. Daarom nodigt de raad inwoners uit als gast van de raad bij de raadsvergaderingen.

Voorafgaand aan een raadsvergadering, om 19.00 uur, ontvangen twee raadsleden en iemand van de griffie u als gast van de raad. Zij vertellen u alles over de gemeenteraad, over de rollen, taken, hoe besluiten worden genomen, etc. U bekijkt samen de agenda van die vergadering en u nuttigt iets lekkers bij de koffie of thee.

De burgemeester en griffier heten u welkom bij de raadsvergadering en achteraf blikken we samen met u terug, onder het genot van een hapje en een drankje. U ontmoet dan ook de overige raadsleden.

Lijkt het u leuk en interessant om gast van de raad te worden? Meld u dan aan via griffie@voorneaanzee.nl. De griffie neemt dan contact met u op. Er kunnen zich maximaal vijf personen aanmelden per vergadering. Groepsbezoeken zijn ook mogelijk, wel na contact met de griffie.