Jeugdgezondheidszorg

De gemeente geeft hulp, gezondheidszorg en ondersteuning aan jeugdigen en ouders/opvoeders die dit nodig hebben. Bijvoorbeeld bij problemen met opgroeien of opvoeden die ze niet zelf kunnen oplossen.

In Voorne aan Zee wordt de Jeugdgezondheidszorg uitgevoerd door het Centrum Jeugd en Gezin Rijnmond (CJG). CJG Rijnmond is dé plek waar (aanstaande) ouders, verzorgers, kinderen, jongeren en professionals terechtkunnen met vragen over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Vanaf de zwangerschap totdat uw kind 18 jaar is, kijkt het CJG op verschillende momenten of jouw kind zich goed ontwikkelt. Dit wordt gedaan via (beeld)bellen, bij u thuis, op één van de CJG-locaties én op school.

Naast jeugdverpleegkundigen werken bij het CJG ook jeugdartsen, (dokters)assistenten, (ortho)pedagogen en andere deskundigen om gezond en veilig opgroeien mogelijk te maken.

CJG Rijnmond maakt deel uit van het Sociaal Gebiedsteam Voorne aan Zee waar ook andere vormen van zorg aan deelnemen. Hierdoor is de toegang tot zorg integraal georganiseerd.

Meer informatie

Op de website van CJG Rijnmond worden ook online gratis betrouwbare (opvoed)informatie en cursussen aangeboden. Meer informatie over de vestigingen en (inloop)openingstijden van het CJG vindt u op cjgrijnmond.nl.

Contact

Iedere werkdag zitten de professionals van het CJG offline én online voor u klaar. U kunt op de volgende manieren contact opnemen met het CJG.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?