Wilt u beter worden in de Nederlandse taal en beter om kunnen gaan met de computer? We helpen u graag op weg.
Als u goed kunt lezen en schrijven en met internet kunt omgaan zijn veel dingen makkelijker. Zoals werk vinden, geldzaken, kinderen opvoeden en gezond leven.

Inwoners van gemeente Voorne aan Zee kunnen bij NL Training en Sagènn gratis verschillende cursussen volgen. Deze cursussen zijn voor alle inwoners die nieuw in Nederland zijn maar ook voor mensen die in Nederland zijn geboren. 

Ook kunt u voor hulp, advies en trainingen terecht bij het DigiTaalhuis en het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Kunt u niet naar de bibliotheek? Dan biedt DigiMaatje van SBO aan om bij u thuis langs te komen.
 

Taalcursussen

Iedereen van 18 jaar of ouder die staat ingeschreven in de gemeente Voorne aan Zee en niet (meer) inburgeringsplichtig is (examen behaald, ontheffing of volledige vrijstelling) kan zich aanmelden bij NL Training of Sagènn voor een taalcursus. U krijgt les van opgeleide docenten. 

De gemeente betaalt de deelname aan de cursus. U kunt uzelf aanmelden bij NL Training of Sagènn. U heeft geen goedkeuring of doorverwijzing van de gemeente nodig.

Taalcursussen over gezondheid, werk en ontwikkeling

NL Training geeft een taalcursus over gezondheid, werk en ontwikkeling. In deze cursus werken we aan de Nederlandse taal, rekenen, digitale vaardigheden en geldzaken. Deze cursus is gratis en u krijgt een bewijs van deelname. U kunt kiezen welk onderwerp u belangrijk vindt: taal en ontwikkeling, taal en gezondheid of taal en werk.

Ga naar de website van NL Training voor meer informatie of bel met NL Training op telefoonnummer 010–3033214

Ga naar de website van NL Training 

Taaldiploma halen

Sagènn geeft taalcursussen om een diploma te halen. Een taaldiploma kan belangrijk zijn voor werk of een vervolgstudie. Deze cursus is gratis. Heeft u geen laptop? Dan kunt u die lenen van Sagènn. Op de website van Sagènn vindt u meer informatie over de cursussen. U kunt ook bellen met Sagènn, telefoonnummer 088-4446000.

Ga naar de website van Sagènn
 

Het DigiTaalhuis in de bibliotheek

Het DigiTaalhuis is een plek in de bibliotheek waar u kunt oefenen met de Nederlandse taal en kunt leren omgaan met de computer en internet. Dit is gratis en u hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. U kunt aan de slag met een taalmaatje of in het taalcafé. Bij het digicafé kunt u leren omgaan met de computer en internet. 

Weet u niet precies wat het best bij uw vraag past? Dan kunt u terecht bij het spreekuur van het DigiTaalhuis. Op de website van de bibliotheek vindt u meer informatie over het DigiTaalhuis en het spreekuur.

Lees meer over het Digitaalhuis 
 

Informatiepunt Digitale Overheid

Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) zit ook in de bibliotheek en is er voor al uw vragen over de digitale overheid. Zoals vragen over het inloggen met uw DigiD, het aanvragen van toeslagen, gezondheidsverklaringen of uw pensioenoverzicht. Wie informatie en hulp zoekt met de (digitale) overheid, kan terecht bij het IDO spreekuur in de bibliotheek. De medewerkers helpen iedereen graag op weg.  

Op de website van de bibliotheek Zuid-Hollandse Delta vindt u meer informatie over het IDO.

Lees meer over het IDO
 

Digimaatje

Bent u niet in staat om naar een Informatiepunt Digitale Overheid te gaan voor digitale vragen? Dan kan een DigiMaatje van SBO aan huis komen. DigiMaatjes helpen bij u bij digitale zaken, zoals het versturen van foto’s, via internet iets bestellen of het digitaal betalen van rekeningen. 

Op de website van Fijn je te zien vindt u meer informatie over Digimaatje. U kunt ook bellen met het SBO, telefoonnummer 0181-322273 

Lees meer over Digimaatje