Een parkeervergunning is een vergunning die u toestaat te parkeren op plaatsen waar anderen in vergelijkbare omstandigheden dat niet mogen. 

Op de meeste plekken in Voorne aan Zee kunt u vrij parkeren. In sommige gebieden geldt een blauwe zone. Daar parkeert u met een parkeerschijf. Op enkele plaatsen in het centrum van Hellevoetsluis heeft u parkeervergunning nodig.

Voorwaarden parkeervergunning

 • U woont of werkt in de Struytse Hoeck.
 • Bij de aanvraag heeft u uw kenteken en uw Burger Service Nummer (BSN) of het nummer van de Kamer van Koophandel (KvK) nodig.
 • De gemeente verleent één vergunning per woning of winkel.
 • U vraagt de vergunning aan voor het kenteken. Als uw kenteken verandert, geeft u dit door aan het Klantcontactcentrum van de gemeente. Wij passen uw vergunning dan aan.
 • Op de vergunning staat in welke periode deze geldig is.
 • Als u of uw bedrijf verhuist uit de Struytse Hoeck, levert u de parkeervergunning in bij de gemeente.
 • De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag. De gemeente mag deze termijn een keer verlengen. U krijgt dan een vergunning of ontheffing.
 • Als u een ontheffing krijgt, moet u een parkeerschijf gebruiken.

Bent u het niet eens met de beslissing van de gemeente? Dan kunt u binnen 6 weken na de datum op de brief bezwaar maken.

Als u een parkeervergunning of -ontheffing heeft, maakt de gemeente elk jaar een nieuwe vergunning of ontheffing voor u. Heeft u op 31 mei uw nieuwe vergunning nog niet ontvangen? Bel dan het klantcontactcentrum van de gemeente via 14 0181.

Hoe werkt het?

 • De gemeente kan het parkeren in een gebied reguleren door een gebied onder de parkeerverordening te laten vallen. Hiermee bestaat in deze gebieden een parkeerbelastingregime. De bewoners van dergelijke gebieden krijgen meestal een parkeervergunning. Via de parkeervergunning heft de gemeente vooraf de belasting.
 • De bezitters van een parkeervergunning in een 'betaald parkeren' gebied zijn niet verzekerd van een parkeerplaats. De parkeerplaatsen blijven immers openbaar en iedereen die bij de parkeermeter betaalt, mag daar parkeren.
 • Door bijvoorbeeld in drukke gebieden het tarief te verhogen, beoogt de gemeente de parkeerduur ter plaatse te bekorten.

Wat moet ik doen?

 • U kunt een parkeervergunning bij de gemeente aanvragen als u in een 'vergunningengebied' woont of daar een bedrijf heeft. Via de parkeervergunning heft de gemeente vooraf de belasting.
 • De gronden waarop de gemeente een vergunning toekent, staan vermeld in de parkeerverordening.

Wat heb ik nodig?

 1. Een uittreksel uit het bevolkingsregister.
 2. Het kentekenbewijs van het betreffende voertuig.
 3. Eventueel een inschrijvingsbewijs van de Kamer van Koophandel (voor bedrijven).

Aanvragen

Parkeervergunning aanvragen - met DigiD

Parkeervergunning aanvragen - met eHerkenning

Heeft u hulp nodig om iets te regelen of aan te vragen bij de digitale overheid? Neem dan contact op met het Informatiepunt Digitale Overheid.

Kosten

OmschrijvingKosten
Parkeervergunning voor inwoners van Rockanje, Oostvoorne of Tinte, geldig voor parkeerplaatsen in een gebied waar belanghebbendenparkeerplaatsen aanwezig zijn€ 0,00
Parkeervergunning voor inwoners van Rockanje, Oostvoorne of Tinte, geldig voor de parkeerplaatsen bij de 1e en 2e Slag€ 39,90
Parkeervergunning voor bezoekers, niet woonachtig in Rockanje, Oostvoorne Tinte geldig voor de parkeerplaatsen bij de 1e en 2e Slag€ 57,70
Parkeervergunning voor bedrijven, geldig voor de parkeerplaatsen bij de 1e en 2e Slag€ 39,90
Parkeervergunning voor vrachtwagens, geldig op een door het college aangewezen vrachtwagenparkeerplaats€ 0,00

2024, prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

Hoe lang duurt het?

Naast gebieden met betaald parkeren zijn er gebieden voor 'uitsluitend vergunninghouders'. Ook deze gebieden vallen niet onder de parkeerbelastingverordening. De gemeente wijst deze gebieden aan op basis van de verkeerswetgeving. Een parkeervergunning is iets anders dan een parkeerontheffing. Op grond van de parkeerontheffing heeft u meestal, voor korte tijd, het recht om ergens in strijd met een parkeerverbod te parkeren.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?