Projectplan Hof van Maerlant

Gemeente Voorne aan Zee is bezig met de ontwikkeling van project Hof van Maerlant in Brielle. Het plangebied bevindt zich in de wijk De Plantage, op de locatie van het voormalige Maerlant College aan de Jan Matthijssenlaan.

Deze ontwikkeling gebeurt in drie fases:

  • 1e fase 14 kavels Amalialaan (zuidzijde, grenzend aan Jan Matthijssenlaan/Spuilaan).
  • 2e fase ontwikkeling appartementencomplex.
  • 3e fase uitgifte 6 kavels Amalialaan (noordzijde, grenzend aan Simon Jan Molsingel – Het Spui).

De laatste jaren heeft u de bouw van fase 1 en 2 kunnen volgen. De appartementen zijn in het voorjaar van 2023 opgeleverd en op de 14 kavels zijn bijna alle woningen gerealiseerd. De vijf bouwkavels in fase 3 zijn gegund en verkocht (onder voorwaarden) of onder optie. Op dit moment werken de kopers samen met hun architect aan een (definitief) ontwerp, waarna de individuele omgevingvergunningen kunnen worden aangevraagd. 
 

Planning

De eerste kavels van fase 3 zullen op zijn vroegst in de zomer van 2024 worden bebouwd. Met de kopers worden in de koopovereenkomst afspraken gemaakt over bouw- en oplevertermijnen.

We verwachten dat de meeste woningen in 2025 zijn opgeleverd. Daarbij is de planning uiteraard afhankelijk van het succes van de verkoop en de individuele bouwplanningen van de hoofdaannemers.

De laatste kavel is gelegen op de bouwwegontsluiting richting N218 (Groene Kruisweg). Deze kavel zal pas in de verkoop gaan als bouwverkeer via deze route niet meer nodig is. Dit zal pas zijn nadat alle woningen in een afrondende afbouwfase zijn. Het bouwverkeer voor deze laatste kavel zal ook via de N218 rijden. Dit gaat dan dus direct via de eigen kavel met extra verkeersbegeleiding waar nodig.

We beginnen tegelijk met de verkoop van de laatste kavel met de definitieve inrichting van de wijk. We werken dan aan de inrichting van:

  • de rondweg Amalialaan
  • de fiets-/voetganger ontsluiting aan de noordzijde via de N218
  • de openbare verlichting
  • het groen en de beplanting.  

Bestemmingsplan en projectplan

Het bestemmingsplan voor Hof van Maerlant kunt u lezen via de website Ruimtelijke plannen. Informatie over het projectplan en de verkoop van dit project kunt u lezen op de project website Kavels Hof van Maerlant.

Digitale nieuwsbrief

Wilt u in de toekomst op de hoogte blijven van nieuws vanuit gemeente Voorne aan Zee over Hof van Maerlant, dan kan dat! U kunt zich hiervoor aanmelden via onderstaande knop.

Inschrijven nieuwsbrief

In deze nieuwsbrief informeren wij u graag over de ontwikkelingen rondom de voortgang van het project, het bouwverkeer en meer.

Via de digitale nieuwsbrief blijft u dus geïnformeerd over wat er speelt rondom het project Hof van Maerlant.

Vragen

Heeft u vragen over dit project, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Voorne aan Zee, via het e-mailadres hofvanmaerlant@voorneaanzee.nl.