Heeft u een hotel, een camping of een bed & breakfast? Of biedt u op een andere manier overnachtingen aan tegen betaling? Dan betaalt u toeristenbelasting. De gemeente laat u deze belasting betalen, omdat uw gasten voorzieningen in de gemeente gebruiken. U mag de toeristenbelasting doorberekenen aan uw gasten. In principe betalen uw gasten alleen als zij in een andere gemeente staan ingeschreven.

Echter voor 2023 en 2024 gelden nog de oude verordeningen van de voormalige gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne.

Dit betekent bijvoorbeeld dat een inwoner van Hellevoetsluis die een huisje heeft in Brielle in 2023 en 2024 nog toeristenbelasting moet betalen. Een ander voorbeeld, als u in Oostvoorne woont en een ligplaats voor uw boot heeft in de jachthaven van Hellevoetsluis, dan betaalt u in 2023 en 2024 ook nog toeristenbelasting.

Vanaf 2025 is dit niet meer het geval. Eigen inwoners betalen dan geen toeristenbelasting meer bij een overnachting in de eigen gemeente. Ook gelden vanaf 2025 dezelfde tarieven voor de gehele gemeente Voorne aan Zee.

SVHW regelt belastingzaken voor gemeente

Voor de gemeente Voorne aan Zee regelt het SVHW het heffen en innen van de gemeentelijke belastingen en stelt de waarden voor de WOZ vast.

Veelgestelde vragen belastingen en WOZ

Op de website van het SVHW vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen over de gemeentelijke belastingen en (het vaststellen van) de WOZ. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan direct contact op met het SVHW.

Mijn SVHW

Via het digitale loket ‘Mijn SVHW’ kunt u:

  • Uw persoonlijke gegevens inzien en aanpassen.
  • Uw belastingaanslagen zien.
  • Uw taxatieverslagen zien.
  • Een incasso wijzigen.
  • Een betaling doen.
  • Kwijtschelding aanvragen.
  • Een hond aan- of afmelden.
  • Bezwaar maken.

Om gebruik te maken van ‘Mijn SVHW’ moet u inloggen met DigiD (voor personen) of met eHerkenning (voor bedrijven). Heeft u nog geen DigiD of eHerkenning? Vraag deze dan aan via DigiD of eHerkenning.

Heeft u hulp nodig om iets te regelen of aan te vragen bij de digitale overheid? Neem dan contact op met het Informatiepunt Digitale Overheid.

Kosten

Kijk op de website van het SVHW | Tarieven voor een prijsoverzicht van alle belastingen.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?