Nul-op-de-meter

In 2017 werden 6 pilotwoningen gerenoveerd naar Nul-op-de-meter (NOM). De verdere uitrol voor de andere 55 huur- en 7 koopwoningen is niet door gegaan. De reden is o.a. te hoge prijs van het pilot project. In aansluiting op deze woningen heeft het woonbedrijf een aangepaste renovatie voor de woningen van complex 107 en 109 voorbereid. Dit plan houdt in dat de woningen gerenoveerd worden tot Nul-op-de-meter (NOM)-ready en dat de woningen richting 2050 (als de woningen worden aangesloten op het warmtenet) met kleinere ingrepen geheel NOM zullen zijn.

De woningen uit dit complex komen uit de jaren zestig en zijn op dit moment ruim vijftig jaar oud. In de afgelopen jaren hebben we standaard onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, maar nu komt het moment waarop flinke ingrepen nodig zijn om te zorgen dat iedereen hier prettig kan blijven wonen.

Veilige, comfortabele en energiezuinige woningen

Het eindresultaat zijn gezonde, veilige, comfortabele en energiezuinige woningen, waar het prettig wonen is. En waar de bewoners nog lang in kunnen blijven wonen. Maar ook woningen met een moderne uitstraling. Na deze werkzaamheden kunnen de woningen richting 2050 met minimale stappen Nul-op-de-Meter gemaakt worden.

We verwachten eind tweede kwartaal 2022 met de echte werkzaamheden te starten. Als alles volgens planning verloopt, duren de werkzaamheden aan de woningen ruim een half jaar. Totaal worden er 55 woningen duurzaam verbeterd door het Woonbedrijf.