Wat heb ik nodig om te stemmen?

Om te kunnen stemmen heeft u een stempas en een identiteitsbewijs nodig. Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn.

U ontvangt uw stempas thuis

U krijgt uw persoonlijke stempas thuisgestuurd. U ontvangt deze uiterlijk woensdag 8 november 2023.

Uw stempas heeft een uniek nummer. De stempas is voor het stembureau het bewijs dat u nog niet bij een ander stembureau heeft gestemd.

Op uw stempas staat het adres van het stemlokaal. Maar u kunt ook stemmen in elk ander stemlokaal in de gemeente. Als u in een andere gemeente wilt stemmen, kunt u een kiezerspas aanvragen.

Stempas niet ontvangen of kwijt?

Heeft u geen stempas ontvangen of bent u uw stempas kwijt? Vraag dan zo snel mogelijk een nieuwe stempas aan bij de gemeente. Dit kan online via dit formulier. De nieuwe stempas wordt dan naar uw huisadres gestuurd.

U kunt ook zonder afspraak langskomen bij afdeling Burgerzaken in het gemeentehuis in Hellevoetsluis om een nieuwe stempas aan te vragen. Dat kan tot uiterlijk dinsdag 21 november 2023 12.00 uur. Daarna is het niet meer mogelijk om een nieuwe stempas aan te vragen. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Adres:

  • afdeling Burgerzaken Voorne aan Zee, Oostzanddijk 26, Hellevoetsluis.

Openingstijden:

  • maandag tot en met woensdag van 08.30 tot 16.00 uur; 
  • donderdag van 8.30 tot 17.00 en van 18.00 tot 19.30 uur;
  • vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Vindt u uw oude stempas terug na het aanvragen van een vervangende stempas? Dan kunt u met de oude stempas niet meer stemmen.

Let op: op 22 november 2023 kan geen nieuwe stempas meer worden verstrekt. Zonder stempas mag u niet stemmen.

Het schriftelijke verzoek moet uiterlijk vrijdag 17 november binnen zijn bij de gemeente. U kunt het formulier ook afgeven op onze kantoren in Brielle, Hellevoetsluis of Rockanje. 

Adressen en openingstijden:
•    Brielle, Slagveld 36 maandag t/m vrijdag 08:00-12:30 uur
•    Hellevoetsluis, Oostzanddijk 26 maandag t/m vrijdag 08:00-17:00 en donderdagavond van 17:00-19:30 uur
•    Rockanje, Raadhuislaan 6, maandag t/m vrijdag 08:00-12:30 uur 

Stemmen met een verlopen paspoort of identiteitsbewijs

Uw identiteitsbewijs mag maximaal 5 jaar verlopen zijn. Bij ‘geldig tot’ moet 23 november 2018 staan of een datum daarna.

Heeft u geen identiteitsbewijs of is dit meer dan 5 jaar verlopen? En kunt u niet meer op tijd een nieuw identiteitsbewijs aanvragen? Dan kunt u iemand anders vragen om voor u te stemmen met een schriftelijke volmacht.

Identiteitsbewijs gestolen of kwijt

Is uw identiteitsbewijs gestolen of bent u het kwijt? Met een verklaring van vermissing, afgegeven door de gemeente, kunt u toch stemmen. Neem dan ook een pasje met uw foto mee. Bijvoorbeeld een gepersonaliseerde OV-chipkaart.

Bent u onlangs verhuisd?

Het adres waarop u op de dag van kandidaatstelling officieel staat ingeschreven, bepaalt in welke gemeente u kunt stemmen. Bij deze Tweede Kamerverkiezing is de dag van kandidaatstelling 9 oktober 2023. Op het adres waar u dan staat ingeschreven, wordt ook uw stempas bezorgd. Wilt u in uw nieuwe gemeente stemmen? Vraag dan een kiezerspas aan.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?