Op woensdag 10 april bracht wethouder Aart Jan Spoon een bedrijfsbezoek aan strandtent Egbert aan Zee op de 2e Slag in Rockanje. Voordat de broers Aad en Bart van der Wel over hun achtergrond in de horeca vertellen, complimenteren ze de harde werkers van Voorne-Putten Werkt! die het strand op de 2e Slag onderhouden.

In 1993 startte Aad met zijn zwager de Dudok Groep in Rotterdam, bekend van de (eigen ontwikkelde) appeltaart en de verschillende horeca-activiteiten. In ruim 30 jaar hebben Aad en Bart, samen met partners, verschillende succesvolle business concepten ontwikkeld. Na de verkoop van hun aandelen in Dudok, besloten de broers om hun ondernemersambities dichter bij huis in te zetten. Zij zijn namelijk opgegroeid in de Lenaert Vechelstraat in Brielle.

Een nieuw avontuur met een droom

Na een korte zoektocht kwamen zij terecht op de 2e Slag in Rockanje, waar zij nu beginnen aan het derde seizoen met strandtent Egbert aan Zee. De ondernemers dromen groot en denken altijd aan de toekomst, met als één van de doelstellingen de verlenging van het toeristenseizoen op locatie.

Kijken naar mogelijkheden

De veranderende omstandigheden aan de kust zien Aad en Bart als een kans. ‘We kijken naar wat er wél mogelijk is, rekening houdend met de omgeving en wet- en regelgeving’, aldus Bart. ‘Een voorbeeld hiervan is samenwerking met de lokale kitesurfvereniging en de wens om meer faciliteiten voor kitesurfers te realiseren, zoals kluisjes, kleedhokjes en een afspoelplaats voor hun kiteboards’, vult Aad aan, ‘en we gaan in gesprek met stakeholders om mogelijkheden te onderzoeken waarmee wij onze droom kunnen verwezenlijken’.

Wethouder Aart Jan Spoon was aangenaam verrast over de positieve houding en ideeën van de twee ondernemers. “Mooi om te zien dat zij hun bedrijfsvoering mee laten bewegen met de tijd en de daarmee veranderende behoefte van hun gasten, maar ook meebewegen met de veranderende natuur.”

Wilt u ook een bedrijfsbezoek?

Wilt u ook dat één van de collegeleden uw bedrijf bezoekt waarbij u kennis kunt maken en eventuele plannen kunt bespreken? Neem dan contact op met het ondernemersloket via ondernemersloket@voorneaanzee.nl. Eén van de bedrijfscontactfunctionarissen zal met u contact opnemen.