Windmolens aan de Noordzeeboulevard in Oostvoorne

In 2012 heeft de gemeente Voorne aan Zee (toen Westvoorne) met de Provincie-Zuid Holland en de andere gemeenten op Voorne-Putten afgesproken om op een aantal plekken in de regio opwek van windenergie mogelijk te maken. Die afspraken zijn vastgelegd in het Convenant Realisatie Windenergie (voormalige) Stadsregio Rotterdam. In 2017 zijn er vervolgafspraken gemaakt waar de windturbines mogen komen. Een van die plekken is de Noordzeeboulevard langs het Oostvoornse Meer in Oostvoorne. 

Waarom windenergie

Voorne aan Zee zet zich in om in de toekomst meer gebruik te kunnen maken van duurzame energie. Windenergie is daar een voorbeeld van. Wind is een onuitputtelijke bron van energie. Energie uit wind zorgt voor minder CO2-uitstoot en maakt ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Tegelijkertijd willen we goed rekening houden met de waarden van ons landschap en het welzijn van omwonenden. 

Waar komen de windturbines op Voorne-Putten?

Westvoorne zet zich in om in de toekomst meer gebruik te kunnen maken van duurzame energie. Windenergie is daar een voorbeeld van. Wind is een onuitputtelijke bron van energie. Energie uit wind zorgt voor minder CO2-uitstoot en maakt ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Tegelijkertijd willen we goed rekening houden met de waarden van ons landschap en het welzijn van omwonenden. Waar komen de windturbines op Voorne-Putten?

Als regio hebben we in 2017 gezamenlijk een aantal plekken aangewezen waar windenergie opgewekt kan worden. In Westvoorne is dat de Noordzeeboulevard in Oostvoorne. Andere locaties in de regio zijn de windlocatie Brielse Maasdijk in Nissewaard, de windlocatie Haringvlietdam in Hellevoetsluis en de Ondernemingspolder in Brielle.