Aanvullende energietoeslag

Heeft u in 2022 de energietoeslag ontvangen? In dat geval heeft u recht op een aanvullende energietoeslag van € 500,--. De aanvullende energietoeslag is op 28 juni 2023 automatisch aan u uitbetaald. U herkent de betaling aanvullende energietoeslag aan de volgende omschrijving: "Incidentele B.B. 20230628”

Als u in 2022 de energietoeslag wel hebt ontvangen, maar u heeft de aanvullende energietoeslag niet ontvangen, vragen wij u telefonisch contact op te nemen met het minimateam via telefoonnummer 14 0181.

Energietoeslag 2023

In 2023 komt er een nieuwe energietoeslag. De wet moet hiervoor worden aangepast. Pas daarna mogen we de energietoeslag uitbetalen. We dachten dat de wet in het najaar aangepast zou worden maar door de val van het kabinet is het onduidelijk wanneer de nieuwe wet Energietoeslag 2023 er komt. De Tweede Kamer besluit in september of zij de wet nog gaan behandelen of dat daarmee zij wachten tot het nieuwe kabinet. Wanneer meer bekend is, leest u dat op deze pagina en via onze social media accounts.

Energie besparen?

De gemeente Voorne aan Zee heeft een team van energiecoaches. Een energiecoach is een mede-inwoner die u deskundig advies kan geven over energie besparen. Meer lezen op: www.voorneaanzee.nl/energiecoach

Hulp bij geldzaken of schulden

Maakt u zich zorgen over uw geldzaken? Hebt u onverwacht hoge uitgaven? Kunt u niet rondkomen? De gemeente kan helpen. Lees meer informatie op: www.voorneaanzee.nl/hulp-bij-geldzaken-en-schulden