Vervoersmogelijkheden

Op deze pagina vindt u meer informatie over de vervoersmogelijkheden in Voorne aan Zee.

VP Flex Vervoer

Bent u door lichamelijke of psychische beperkingen niet in staat om gebruik te maken van het normale openbaar vervoer? Mogelijk komt u in aanmerking voor collectief vervoer van VP Flex Vervoer.

Collectief vervoer betekent dat u met meerdere mensen tegelijkertijd reist. Het vervoersgebied omvat het grondgebied van de gemeenten Voorne aan Zee en Nissewaard. U kunt ook met de regiotaxi naar zogenaamde puntbestemmingen reizen. Dit zijn belangrijke bestemmingen die buiten het vervoersgebied kunnen vallen zoals ziekenhuizen. De puntbestemmingen kunt u terugvinden op de website van VP Flex Vervoer

Om gebruik te maken van VP Flex Vervoer,  kunt u een pas aanvragen via de Wmo. U komt mogelijk in aanmerking voor een Wmo indicatie voor VP Flex Vervoer als u voldoet aan onderstaande voorwaarden. 

Voorwaarden

  • U mag het VP Flex Vervoer gebruiken voor het Wmo tarief als u geen gebruik kunt maken van het normale openbaar vervoer. Bijvoorbeeld door:
    • lichamelijke beperkingen door een handicap of ouderdomsklachten.
    • psychische klachten waardoor u niet meer bij de bushalte kunt wachten of niet meer goed de weg kan vinden.
  • Als u via de Wmo VP Flex Vervoer aanvraagt, volgt een onderzoek, uitgevoerd door een Wmo consulent. Zo controleren we of u beperkingen heeft waardoor u niet met het normale openbaar vervoer kunt reizen. Als dit nodig is, kan door de consulent een medisch advies worden opgevraagd

Ritprijzen en overige informatie

Alle informatie over de dienst en ritprijzen van VP Flex Vervoer vindt u op de website www.vpflexvervoer.nl.

Heeft u nog vragen of wilt u de brochure van VP Flex vervoer ontvangen? Stuur dan een e-mail naar gemeente@voorneaanzee.nl of bel met 14 0181.

SBO-vervoer

Het project is een aanvulling op het Openbaar Vervoer en Flexvervoer binnen Voorne aan Zee en is speciaal bedoeld voor hen die minder mobiel zijn en waarvoor de bus een probleem is en een taxi te duur. U wordt opgehaald aan de voordeur en gebracht naar uw bestemming, zoals de supermarkt, de huisarts, een activiteit of familie en vrienden. Persoonlijk en zonder lange wachttijden.

Ga voor meer informatie over SBO naar de website van SBO VoorneVervoer.

Reizen buiten de regio met Valys

Voor langere ritten die buiten het vervoersgebied vallen en geen puntbestemming zijn, kunt u alleen Valys vervoer gebruiken. Valys is de landelijke reisservice voor mensen met een mobiliteitsbeperking. Valys is bedoeld voor sociaal recreatieve uitstapjes. 

Meer informatie over de dienst en ritprijzen van Valys vindt u op de website www.valys.nl of bel met (0900) 96 30.

Nieuwe regels voor het gebruik van de rolstoeltaxi

Als u gebruik maakt van een rolstoeltaxi is het belangrijk dat u daarbij veilig wordt vervoerd. Daarom moet uw rolstoel vanaf 1 juli 2021 voldoen aan de ISO-norm 7178-19 (de zogenaamde botsproef). Voldoet uw rolstoel vanaf deze datum niet aan de norm? Dan mag u niet meer meereizen met de rolstoeltaxi. De chauffeur van de taxi zal u om deze reden moeten weigeren. 

Bent u afhankelijk van een rolstoel? Dan adviseren wij u om te controleren of deze aan de ISO-norm voldoet. U herkent dit aan de haaksymbolen op het frame van uw rolstoel. Of u kunt het in de handleiding van uw rolstoel terugvinden. Voldoet uw rolstoel niet, neem dan contact op met de leverancier van uw rolstoel. Zij kunnen met u bespreken wat de vervolgstappen zijn.

Heeft de informatie op deze pagina u geholpen?