Hier vindt informatie over de begraafplaatsen in Voorne aan Zee.

Begraafplaatsen in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal

In Brielle en omstreken zijn vier begraafplaatsen:

  • algemene begraafplaats G.J. v.d. Boogerdweg 2, Brielle;
  • algemene begraafplaats G.J. v.d. Boogerdweg 35, Brielle;
  • algemene begraafplaats Dijckpotingen, Vierpolders;
  • algemene begraafplaats Wouddijk, Zwartewaal.

De begraafplaatsen zijn voor eenieder dagelijks toegankelijk.

Het maximum aantal bezoekers voor de aula is 80 personen.

Het is verboden met motorrijtuigen of fietsen op de begraafplaatsen te rijden.

Begraafplaatsen in Hellevoetsluis

Hellevoetsluis heeft drie begraafplaatsen. Alleen op de begraafplaats aan de Stoofweg worden nieuwe graven uitgegeven. Op de begraafplaatsen aan de Rijksstraatweg en Smitsweg kan alleen in eigen graven worden bijgezet.

Op de begraafplaats Stoofweg kan gekozen worden uit een algemeen graf, eigen (particulier) graf, keldergraf of kindergraf (algemeen of particulier). Voor meer informatie over de soort graven en asbestemmingen kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0181.

Uitvaart

Bij een overlijden wordt in de meeste gevallen een uitvaartverzorger ingeschakeld die de uitvaart in overleg met de nabestaanden regelt. Tijdens een begrafenis- of crematieplechtigheid kan gebruik worden gemaakt van de aula op de begraafplaats aan de Stoofweg. De aula wordt beheerd door uitvaartverzorging Kievit, maar ook als u een andere uitvaartverzorger kiest, kunt u gebruikmaken van deze aula. Voor meer informatie over het gebruik van de aula op de begraafplaats kunt u terecht bij Uitvaartverzorging Kievit, telefoon (0181) 31 92 87 of e-mail info@kievit-uitvaart.nl adres Stoofweg 2, 3223 CC Hellevoetsluis.

Begraafplaatsen in Oostvoorne en Rockanje

Er zijn twee begraafplaatsen in Rockanje en één in Oostvoorne.

U vindt de begraafplaats in Rockanje aan de Dirk van Voornelaan. De begraafplaats ligt in een stil natuurgebied tussen de duinen.

De begraafplaats ‘Maria Rust’ ligt aan de Zeeweg, dichtbij het centrum van Rockanje. Deze begraafplaats is niet meer in gebruik. Het is nog wel mogelijk om urnen bij te zetten.

De begraafplaats in Oostvoorne is gelegen aan de Voorweg. Deze begraafplaats heeft een prachtige ligging in het groen. Op beide begraafplaatsen vindt u een oorlogsmonument van de Tweede Wereldoorlog en graven van de Oorlogsgravenstichting.

Openingstijden begraafplaatsen

Voor begraven, bijzetten van urnen en verstrooien van as:

  • maandag tot en met vrijdag: 09.00 tot 11.30 uur en 13.00 tot 15.30 uur;
  • zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Op deze uren is ook de beheerder aanwezig.

De begraafplaatsen zijn van zonsopgang tot zonsondergang geopend voor publiek.